2.roč. Vánočního florbalového turnaje v ZŠ Chyšky

18. 12. 2008
Josef Fuka
sport

den se na místní škole neučila matematika, český jazyk, anglický jazyk, zeměpis, dějepis, ... V pernamenci však byl tělocvik. Od těch nejmenších prvňáčků, až po nejstarší deváťáky se o ničem jiném nemluvilo, než o Vánočním florbalovém turnaji.

Hvizd píšťalky učitele tělesné výchovy zahájil 2.roč. populárního turnaje. Na hřišti v místní tělocvičně se začaly odvíjet neúprosné boje mezi jednotlivými družstvy ve věkových kategoriích 1.-3.tř., 4.-5.tř., 6.-7.tř. a 8.-9.tř. Družstva byla smíšená, ale kluci vůči dívkám tolerantní moc nebyli. Děvče, neděvče, střílelo se o sto šest. Každý chtěl dát branku a být slavný. V cestě těm nejlepším střelcům však stáli výborní brankáři a tak se stalo, že "A" družstvo deváťáků, pod tajemným názvem "SALÁMISTI" , nevstřelilo "B" družstvu osmaček ani branku a skóre znělo 0:0. "Betonová" děvčata tak nakonec v kategorii 8.-9.tř. skončila na 2.místě. V dalších zápasech se "SALÁMISTůM" rozstřílel Martin Zítek a 7 brankami přispěl k jejich vítězství v této kategorii.

V kategorii 6.-7.tř. se dařilo "A" družstvu 7.třídy v čele s nejlepším střelcem Danielem Janušem se 3 góly.

Urputný boj o vítězství jsme zaznamenali mezi "A" družstvy 5. a 4.třídy. Mladší "STAŘÍ ŇOUMOVÉ" strašně chtěli vyhrát, vždyť v jejich týmu hráli výborní hokejisté Michal Jelínek a Lukáš Prášek. To však nepřipustil nejlepší hráč páťáků Vítek Strouhal a tak jeho družstvo, které neslo název "SNĚŽENKY A MACHŘI", vyhrálo zápas 2:1 a Strouhal se stal nejlepším střelcem se 6 brankami.

V nejmladší kategorii se na nejvyšší stupínek vyšplhali "ŠTÍŘI" z "A" družstva 2.třídy, kteří v celém turnaji neztratili ani bod. V jejich družstvu byl i nejlepší střelec Václav Strouhal, který zaznamenal celkem 5 branek.

Po skončení "lítých" bojů se družstva přemístila do vestubulu školy k vyhodnocení celého turnaje. Ředitelka školy Jana Korandová a její zástupkyně Monika Bardová odměnily nejlepší družstva a střelce diplomem a sladkostmi.

Na fotosnímku 2967 Josefa Fuky je vítězné družstvo 2.tř. "A" Štíři v kategorii 1.-3.tř., druhý zleva je nejlepší střelec Václav Strouhal.

Na fotosnímku 2971 Josefa Fuky je vítězné družstvo 5.tř. "A" Sněženky a machři v kategorii 4.-5.tř., v horní řadě první vpravo je nejlepší střelec Vítek Strouhal.

Na fotosnímku 2979 Josefa Fuky je vítězné družstvo 9.tř. "A" Salámisti v kategorii 8.-9.tř., druhý zleva v horní řadě je nejlepší střelec Martin Zítek.

Ods. Mgr. Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

výsledky turnaje ke stažení ( formát xls, Microsoft Excel)