Okr. finále ZŠ ve florbalu dívek vyhrály Chyšky

3. 10. 2008
Josef Fuka
sport

Turnaj ZŠ se hrál systémem každý s každým 1x15 min. hrubého času.

A která družstva ZŠ usilovala o okresní prvenství a postup do krajského finále?

V kategorii ZŠ se celkem přihlásilo 5 škol a o nejlepší pořadí usilovala děvčata ze ZŠ Chyšky, ZŠ Tylova Písek, ZŠ Čimelice, ZŠ Mirotice a Gymnázia Písek.

Chyšecká děvčata okresní turnaj začala utkáním s jedním z hlavních favoritů ZŠ Tylova Písek. Vstup do utkání měla nervozní, zvláště po úvodní problematické brance. Soupeř vedl a v zápětí "Tylovka" vstřelila druhou branku. Po vystřídání obrany získala děvčata z Chyšek mírnou převahu, kterou vyjádřila Lucie Žigová první brankou. Zlepšenou obranou a rychlými brejky vyrovnala Markéta Jakešová na konečných 2:2. První bod byl skvělý, ale pocit z problematické branky zůstal.

Ve druhém zápase nastoupily Chyšky proti dívkám ze ZŠ Mirotice a úvod tohoto zápasu byl infarktový. Nejprve si brankářka Andrea Havlová srazila do branky střelu směřující vedle a hned nato si vlastní gól vstřelila Kateřina Pilíková. Pak v družstvu "nastoupil" bojový duch a převaha Chyšek byla korunována brankou Markéty Jakešová na 1:2. Velké množství vyložených šancí však chyšecý útok neproměnil a teprve 2 sec. před závěrečným hvizdem vyrovnala opět Markéta Jakešová.

V dalším utkání nastoupila děvčata z Chyšek proti dívkám z Čimelic. Úvod tohoto utkání děvčata zvládla a po mnoha šancích vstřelila Natálie Novotná jedinou branku střetnutí a zvítězila 1:0.

Do posledního svého utkání nastupovala děvčata s vědomím, že jedině vítězství v utkání s Gymnáziem Písek jim zachová naději na celkové prvenství v turnaji a tím i postup na krajské kolo. Do utkání Chyšky vstoupily dobře a jejich první branku vstřelila opět Markéta Jakešová. Písecká děvčata však srovnala skóre a po mnoha šancích nakonec vítězný gól Chyšek vstřelila jejich nejlepší hráčka Markéta Jakešová.

Před závěrečným zápasem ZŠ Tylova Písek - ZŠ Mirotice se tak Chyšky vyhouply na čelo tabulky a bylo jasné, že pokud "Tylovka" vyhraje skončí Chyšky horším skóre druhé. Favorit šel hned v úvodu utkání do vedení, ale mirotickým děvčatům se podařilo střelou z půlky hřiště vyrovnat na konečných 1:1 a tím turnaj vyhrála chyšecká ZŠ.

Jednotlivá utkání turnaje skončila takto :

ZŠ Chyšky - ZŠ Tylova Písek 2:2, - ZŠ Mirotice 2:2, - ZŠ Čimelice 1:0, - Gymnázium Písek 2:1

ZŠ Tylova Písek - ZŠ Mirotice 1:1, - ZŠ Čimelice 5:2, - Gymnázium Písek 1:1

ZŠ Mirotice - ZŠ Čimelice 0:3, . Gymnázium Písek 3:2

ZŠ Čimelice - Gymnázium Písek 1:1

 

Konečná tabulka :

1. ZŠ Chyšky 4 2 2 0 7:5 6 bodů, 2. ZŠ Tylova Písek 4 1 3 0 9:6 5 bodů, 3. ZŠ Mirotice 4 1 2 1 6:7 4 body, 4. ZŠ Čimelice 4 1 1 2

6:7 3 body, 5. Gymnázium Písek 4 0 2 2 5:7 2 body

 

Ods. Mgr. Fuka Josef,39853 Chyšky 113