Jarní receptář v ZŠ Chyšky měl velký ohlas

2. 4. 2009
(system)

Úderem 16. hodiny žákovský pěvecký sbor pod vedením pí uč. Květy Průšové a slovním přivítáním ředitelky školy Jany Koprandové všech přítomných hostů, rodičů či návštěvníků byl zahájen ve vestubulu ZŠ v Chyškách velice úspěšný "Jarní receptář", který připravila místní ZŠ.

Byl čtvrtek 2. dubna 2009 a v Chyškách byl krásný, prosluněný den. Sluneční svit  "zavítal" i do svátečně vyzdobených místností školy a kam se člověk podíval, všude si mohl připomenout  příchod Jara a nastávající Velikonoční svátky.

V Jarním receptáři jsme mohli spatřit ukázkové ruční práce dětí jednotlivých tříd místní školy, školní družiny, ale i pravých "profíků" jakými jsou pí Míková z květinářství Sedlec-Prčice, pí Kolingerová z květinářství Milevsko, pí Průšová se svými zdobenými medovými perníčky, pí Jaroslava Hanusová z výstavou Patchworku či výrobky pí Bedřišky Pešičkové.

Všichni přítomní obdivovali množství velikonočních výrobků, které připomínaly příchod Jara i Velikonoc. Byly to velikonční květníky, zápichy, vajíčka, pomlázky, skleničky, košíčky, zvířátka, svícny, výrobky z drátu, prošívané deky, polštáře, medové perníčky či množství  jarních květin.

Jarní receptář se vydařil, ohlasy přítomných byly příznivé a všichni se již těšíli na příští receptář.

Ods. Mgr.Fuka Josef, 39853 Chyšky 113