Krajské kolo ZŠ ve florbale dívek

24. 3. 2009
Josef Fuka
sport

V Sezimově Ústí se představily vítězové okresních kol z jednotlivých okresů našeho kraje. Soutěž se uskutečnila pro dívky 8.-9.roč. ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Hrálo se ve 2 skupinách, "A" skupinu tvořila družstva ZŠ Helsinská Tábor, 2.ZŠ Sezimovo Ústí, ZŠ Malšice, ZŠ Mikuláše z Husi Tábor, ZŠ Chotoviny a ZŠ Ratibořské Hory, která hrála okresní finále Táborska.

Chyšecká děvčata hrála ve skupině "B", kterou tvořila vítězná družstva z okresních finále a jejich soupeřkami byla děvčata ze ZŠ Komenského Soběslav, ZŠ Malonty, ZŠ Jiřího z Poděbrad Strakonice a ZŠ Na sadech Třeboň.

Hrací doba byla v "A" skupině 1x8 min. a v "B" skupině 2x6 min. A jak chyšecká děvčata v krajském kole hrála ?

ZŠ Chyšky - ZŠ Komenského Soběslav  3:0 ( 2:0 )

Dívky z Chyšek nastoupily v prvním svém utkání proti děvčatům ze Soběslavi a jejich úvodní zápas se jim vydařil. Svého soupeře jasně převyšovaly, měly stálou převahu a byly chvíle, kdy svého soupeře nepustily na svou polovinu.

O jejich vítězství rozhodla dvěma úniky Markéta Jakešová a tečovanou střelou od půlící čáry Michaela Tomášková.


ZŠ Chyšky - ZŠ Na sadech Třeboň 0:2 ( 0:2 )

Ve svém druhém utkání chtěla chyšecká děvčata opět vyhrát, ale ve vyrovnaném utkání rozhodl první poločas, kdy Chyšky udělaly v obraně 2 hrubky a soupeř je ztrestal 2 brankami. Ve druhém poločase měly Chyšky mírnou převahu, ale šance skončily vedle branky.


ZŠ Chyšky - ZŠ Malonty  1:1 ( 0:0 )

V tomto utkání byly favoritem Malonty. Chyšecké dívky však pojaly zápas jako prestižní a ve vyrovnaném utkání měly mírnou převahu, kterou na začátku druhého poločasu vyjádřily vedoucím gólem z hokejky Markéty Jakešové. Vyrovnávací gól soupeřek přišel pouhých 5 sec. před koncem zápasu po jasném sekání hráčky Malont na ruce brankářky Andrey Havlové. Jeden rozhodčí ukazoval sekání a druhý gól uznal.


ZŠ Chyšky - ZŠ Jiřího z Poděbrad Strakonice  1:1 (0:1)

V posledním svém utkání udělala chyšecká děvčata v prvním poločase opět hrubou chybu v obraně a soupeř přišel k lacinému vedení. Ve druhém poločase se Chyšky snažily o vyrovnání, ale šance neproměňovaly. Podařilo se to ,až opět nejlepší hráčce Chyšek Markétě Jakešové.


Chyšecká děvčata celý turnaj odehrála ve složení : Havlová Andrea, Kohoutová Anna - Pešičková Barbora, Tomášková Michaela, Bardová Nina, Dvořáková Veronika, Hejnová Iveta, Zuzáková Nikola, Pilíková Kateřina, Vostřáková Veronika, Novotná Natálie a Jakešová Markéta.

Další výsledky "B" skupiny :
Třeboň - Malonty 0:0, - Strakonice 1:0, - Soběslav 2:0
Malonty - Strakonice 1:0, - Soběslav 3:0
Strakonice - Soběslav 3:0

Pořadí "B" skupiny :
1. Třeboň 7 b., 2. Malonty 6 b., 3. Chyšky 4 b., 4. Strakonice 3 b., 5. Soběslav 0 b.

 

Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113