Světový den zdraví v Chyškách

7. 4. 2009
(system)

Např. v pracovních listech vytvářeli potravní pyramidu, obrázek z těstovin (1.-3.tř.), abecedu zdravé výživy, klíče ke zdraví či časovou osu (4.-6.tř.). V práci s internetem hledali alternativí způsoby výživy (7.tř.), nápoje (9..), v atlase světa oblasti či v kuchyňce připravovali pomazánky (8.tř.). Jednotivé výtvory dětí pak byly vystaveny ve vestubulu školy.

Velice zajímavé stanoviště vytvořilo pro děti Občanské sdružení DIACEL z Písku, sdružení rodičů a dětí s diabetem a celiakií. Žáci a žákyně se z úst odborné pracovnice dověděli o zákeřné nemoci, diskutovali o problém souvisejících s touto nemocí, někteří z nich si nechali změřit hladinu cukru v krvi či tlak.

Ve Světovém dnu zdraví nechyběl dětem i aktivní pohyb. Byl pro ně v tělocvičně připraven test  tělesné zdatnosti. V něm plnili leh-sed, kliky či skok z místa. Hned na místě byli vždy vyhodnoceni nejlepší chlapec a dívka v každé třídě. Cenu a diplom v jednotlivých třídách obdrželi : 1.tř. - Kateřina Bolková a Jan Stanislav, 2.ř. - Zuzana Kořánková, Nela Kosková a Matěj Kozojed, 3.tř. - Tereza Kroužková a Tomáš Vostřák, 4.tř. - Kristýna Tkadlecová a Josef Jakeš, 5.tř. -  Monika Dvořáková a Vít Strouhal, 6.tř. - Nina Bardová a Zdeněk Moravec, 7.tř. - Veronika Vostřáková a Julius Kováč, 8.tř. - Martin Holík a Markéta Jakešová, 9.tř. - Tomáš Pilík a Michaela Tomášková.

Ke Světovému dnu zdraví přispěl i kolektiv pracovnic školní kuchyně, který dětem k obědu připravel velice chutné a zdraví prospěšné menu.

Závěrem lze konstatovat, že chyšečtí školáci prošli Světovým dnem zdraví spokojeně a zdravě.


Ods. Mgr.Fuka Josef,398 53 Chyšky 113