Jarní receptář v ZŠ

25. 3. 2010
(system)

Počasí na Čertově hrbatině se již umoudřilo. Žádný sníh, žádný mráz. Vlastně ano. Pozůstatky letošní dlouhé zimy jste ještě mohli vidět v místech, kde zanedlouho začnou první květy vítat příchod Jara.

K chyšecké škole se začínají sjíždět různé značky automobilů, trousí se lidé, samozřejmě po svých. Dveře školní budovy se ani nezavírají. Že by v místní škole byl "rodičák" ? Při vstupu jsou návštěvníci vítáni žákyněmi posledního ročníku letošního školního roku. Do školy zavítal i chyšecký starosta Miroslav Maksa. O zmiňovanou událost nejde.

Úderem šestnácté hodiny žákovským pěveckým sborem, pod vedením učitelky Květy Průšové, a slovním přivítáním ředitelky školy Jany Korandové všech přítomných hostů, rodičů či návštěvníků, byl zahájen ve vestubulu "Jarní receptář", který připravila místní ZŠ.

Byl čtvrtek 25. března 2010 a v Chyškách byl teplý, prosluněný den. Sluneční svit "zavítal" i do svátečně vyzdobených místností školy a kam se člověk podíval, všude si mohl připomenout příchod Jara a nastávající Velikonoční svátky.

V Jarním receptáři jsme mohli spatřit mnoho zajímavého. Ukázkové ruční práce dětí jednotlivých tříd místní školy, školní družiny, ale i pravých "profíků".

Celou školou voněly zdobené medové perníčky. Mimochodem, byl o ně velký zájem.

Všichni přítomní obdivovali "předení" pí Romany, ale i množství velikonočních výrobků, které připomínaly příchod Jara i Velikonoc. Byly to velikonoční květníky, zápichy, vajíčka, pomlázky, skleničky, košíčky, zvířátka, svícny, výrobky z drátu, medové perníčky či množství jarních květin. Jarní receptář se opět vydařil, ohlasy přítomných byly příznivé a všichni se již těšíli na příští.

Fotosnímky Josefa Fuky ukazují atmosféru receptáře.
6196 - pí Romana "přede a přede "
6197 - velký úspěch měly medové perníčky pí Průšové
6203 - u květin se zastavili i chyšečtí hasiči, vpravo hospodář Martin Strouhal a vedle něho starosta hasičů Josef Vachta

Mgr.Fuka Josef