Okresní finále ZŠ v minifotbale se uskutečnilo na milevské umělce

21. 4. 2010
Josef Fuka
sport

Milevsko - Ve středu 21. dubna 2010 se na umělé trávě fotbalového hřiště v Milevsku uskutečnilo okresní finále ZŠ v minifotbale pro kategorii žáků 8.-9.tříd ZŠ, tercie a kvarty osmiletých, primy a sekundy šestiletých gymnáziíí ( roč. nar. 1996-94).

Pořadatelem bylo oddělení sportu DDM Písek-pracoviště Milevsko spolu s OR AŠSK Písek.

Každou zúčastněnou školu mohlo reprezentovat maximálně 12 ti členné družstvo žáků jedné školy.

Hrálo se podle pravidel minifotbalu s počtem hráčů 6+1.

Okresního finále se zúčastnilo celkem 6 ZŠ, mezi nimi i naše.

Hrálo se systémem každý s každým 1x20 min.

Za velmi studeného počasí byl turnaj velmi dobře připraven, na hřišti se hrálo velice korektně, rozhodčí Hrych a Pávec pískali na výbornou a většina utkání byla velice vyrovnaná.

Družstvo naší školy bylo sestaveno z těchto hráčů : Jaroslav Žiga,7.tř., Daniel Januš, Lukáš Lívanec, Julius Kováč, Miloslav Louda, Zdeněk Hruška, Tomáš Janoušek, David Havel-všichni 8.tř., Michal Neuschel a Martin Holík-oba 9.tř.

A jak dopadla naše jednotlivá utkání ?

ZŠ Chyšky - ZŠ T.G.M. Milevsko 0:1

První naše utkání bylo velice vyrovnané, měli jsem několik trestných i rohových kopů, vše však bez branky. O výsledku nakonec rozhodla jediná chyba naší obrany a soupeř vstřelil vítězný gól. Škoda, remíza by byla spravedlivější.

ZŠ Chyšky - ZŠ Čimelcie 1:2

Ihned po prvním utkání jsme nastupovali ke druhému. Měli jsme výborný nástup a vedli jsme 1:0 brankou Kováče. Pak jsme několik slibných šancí nevyužili a soupeř vyrovnal tečovanou střelou našeho obránce, brankář byl bezmocný 1:1. Vrhli jsme síly do útoku, ale soupeř nás potrestal vítěznou brankou.

ZŠ Chyšky - ZŠ J.Á.K. Milevsko 3:2

V tomto utkání jsme nastoupili s několika změnami. Ty nám prospěly. První náš útok skončil brankou Januše a vedli jsme 1:0. Kdo neviděl, neuvěřil. Soupeř ihned vyrovnal a i další jeho útok skončil míčem v naší síti. Během úvodních dvou minut tři branky. To však nebylo vše. Neuplynula ani minuta a naši vyrovnali na 2:2 brankou Januše. Opravdu bláznivý úvod. V utkání jsme měli více ze hry a brankou Kováče jsme rozhodli o vítězství 3:2.

ZŠ Chyšky - ZŠ Kovářov 2:0

Proti soupeři, který si dělal "čáku" na celkové vítězství, jsme dobře bránili. Soupeř své šance nevyužil, my však ano. Zvítězili jsme 2:0 brankami Januše a Kováče.

ZŠ Chyšky - ZŠ Sepekov 1:2

V posledním našem utkání šlo o mnoho. Zraněné koleno Kováče však byl velký problém. Naše výhra by nám zajistila celkové 3. místo, Sepekov musel vyhrát, aby obhájil své loňské prvenství. Po neskutečné hrubce naší obrany šel soupeř do vedení 1:0. Po dlouhém odkopu Kováče zpracoval míč Januš a nekompromisně vyrovnal. Sepekovští měli více ze hry a také dali druhou branku. Poslední sekundy a opět dlouhý odkop našel Januše, ten se ocitl sám před brankářem. Všichni již křičeli gól, míč však skončil v náruči gólmana. Rozhodčí píská a je konec. Opět škoda, poslední sekunda a mohla být remíza. Sepekov vyhrává turnaj, pro nás zbylo čtvrté místo.

Jednotlivá utkání turnaje :

ZŠ Sepekov - ZŠ T.G.M. Milevsko 0:0, - ZŠ Kovářov 1:1, - ZŠ Chyšky 2:1, - ZŠ J.Á.K. Milevsko 2:0, - ZŠ Čimelice 4:0

ZŠ T.G.M. Milevsko - ZŠ Kovářov 0:0, - ZŠ Chyšky 1:0, - ZŠ J.Á.K. Milevsko 1:1, - ZŠ Čimelice 2:0

ZŠ Kovářov - ZŠ Chyšky 0:2, - ZŠ J.Á.K. Milevsko 1:0, - ZŠ Čimelice 4:0

ZŠ Chyšky - ZŠ J.Á.K. Milevsko 3:2, - ZŠ Čimelcie 1:2

ZŠ J.Á.K. Milevsko - ZŠ Čimelcie 3:1

Konečné pořadí :

1. ZŠ Sepekov 5 3 2 0 9:2 11 b., 2. ZŠ T.G.M. Milevsko 5 2 3 0 4:1 9 b., 3. ZŠ Kovářov 5 2 2 1 6:3 8 b., 4. ZŠ Chyšky 5 2 0 3 7:7 6 b., 5. ZŠ J.Á.K. Milevsko 5 1 1 3 6:8 4 b., 6. ZŠ Čimelice 5 1 0 4 2:15 3 b.

Fotosnímku Josefa Fuky přibližují atmosféru v naší kabině, momenty z utkání se Sepekovem a společné foto našich hráčů

"OU"

Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky