Okresní finále v přespolním běhu

29. 9. 2010
Josef Fuka
sport

Písek - Ve středu 29.září 2010 se v Písku na Hradišti uskutečnilo Okresní finále škol v přespolním běhu pro rok 2010, které uspořádala OR AŠSK Písek spolu s DDM Písek pro žactvo ZŠ a studenty SŠ a SOU. Soutěžilo se v kategoriích mladších žáků a žákyň, starších žáků a žákyň a studentů SŠ a SOU. Celkem se zúčastnilo 27 družstev se 125 závodníky. Mezi nimi také startovali ml. žáci, ml. žákyně, st. žáci, st. žákyně ze ZŠ Chyšky a ml. žáci ze ZŠ Bernartice.

Vítězové jednotlivých kategorií postupují do krajského kola, které se uskuteční ve čtvrtek 14. října v Jindřichově Hradci.

Na 1,5 km trati starších děvčat si nejlépe vedla závodnice Řežábková z píseckého gymnázia, která svou věkovou skupinu vyhrála s velkým náskokem před závodnicí Michaelou Kašovou z protivínské školy, třetí byla rovněž protivínská běžkyně Trnková, chyšecká děvčata skončila na těchto místech: 5. Veronika Vostřáková, 18. Cecílie Mikulandová

Pořadí družstev starších děvčat bylo toto : 1. ZŠ Protivín, 2. ZŠ Husova Písek, družstva ZŠ Chyšky, ZŠ J.K.Tyla Písek a Gymnázia Písek startovala neúplná. Na 2 km trati mladších žáků bylo pořadí družstev : 1. ZŠ Chyšky, 2. ZŠ Jana Husa Písek , 3. ZŠ Protivín, 4. Gymnázium Písek, 5. ZŠ Bernartice, 6. ZŠ TGM Písek. Kluci z Chyšek postoupili na krajské finále do Jindřichova Hradce.

V soutěži jednotlivců mladších žáků dominovali chlapci z Chyšek, když na 1.místě doběhl do cíle šesťák Josef Jakeš před svým spolužákem Lukášem Práškem, třetí místo obsadil závodník Keclík ze ZŠ Jana Husa Písek.

Další chyšečtí chlapci se umístili: 7. Jindřich Mareš, 10. Rostislav Januš, 20. Vít Strouhal, 25. Martin Krause.

Bernartičtí kluci skončili na těchto místech: 5. Charypar, 27. Stejskal, 29. Vaněk a 30. Fuka

V soutěži družstev st. žáků bylo pořadí : 1. ZŠ Šobrova Písek "A", 2. ZŠ Tylova Písek, 3. ZŠ Jana Husa Písek, 4. ZŠ Protivín, 5. ZŠ Šobrova Písek "B", 6. ZŠ Chyšky, 7. ZŠ T.G.M. Písek

V jednotlivcích vyhrál běh na 3 km závodník Pohnán ze ZŠ Šobrova Písek "A", před svým spolužákem Keclíkem, třetí byl další běžec ze Šobrovky "A" Marchal a čtvrtý Zdeněk Moravec z Chyšek. Další chlapci z Chyšek doběhli na těchto místech: 20. Lukáš Lívanec, 29. Zdeněk Hruška a 30. Rostislav Januš.

V kategorii mladších dívek na 1,5 km vyhrála děvčata ZŠ Husova Písek před ZŠ T.G. Písek, třetí byla děvčata z Protivína, čtvrté místo patřilo chyšeckým děvčatům a pátá byla děvčata z písecké Tylovky.

V soutěži jednotlivkyň vyhrála žákyně Jamburová z Tylovky před chyšeckou Annou Pintovou a třetí skončila Kavková z písecké T.G.M.

Další chyšecká děvčata se umístila takto: 16. Celestina Vaverková, 21. Sabina Mikotová a 22. Lucie Dvořáková.

V dorostencích vyhráli studenti z Gymnázia Písek před chlapci SZŠ Písek. Jednotlivce vyhrál Růžička před Benediktem a Jíškou, všichni z Gymn. Písek. V soutěži dorostenek vyhrála děvčata SZŠ Písek před Gymnáziem Písek. V jednotlivkyních bylo pořadí : 1. Pichová, 2. Anna Zámečníková, 3. Kohnová, všechny ze SZŠ Písek

Na fotosnímku 7998 Josefa Fuky je vítězné družstvo ml. žáků. V první řadě zleva: Josef Jakeš, Lukáš Prášek a Jindřich Mareš, vzadu zleva: Rostislav Januš, Martin Krause a Vít Strouhal.
Na fotosnímku 7959 Josefa Fuky je start závodu ml. žákyň na 1,5 km.

Ods. Mgr. Fuka Josef, 398 53 Chyšky 113