Okresní finále ZŠ ve florbale dívek 6.-7.tříd

10. 10. 2010
Josef Fuka
sport

Písek - Ve středu 10.listopadu 2010 se v písecké obloukové hale uskutečnilo Okresní finále Orion Cupa ZŠ ve florbale v kategorii dívek 6.-7.tř. ZŠ pro rok 2010, které uspořádala OR AŠSK Písek spolu s DDM Písek.
Startovala celkem čtyři družstva, pouze jediné z milevského regionu. Tím družstev byla naše děvčata.
Celou soutěž vyhrála děvčata z Čimelic, která v celém průběhu turnaje nepoznala hořkost porážky.
Na výbornou si však vedla i děvčata z Chyšek, která ve všech svých zápasech měla velké množství gólových šancí a jen jejich neproměňování je připravilo o celkové prvenství.
Družstva hrála systémem "každý s každým" a o prvenství rozhodoval větší počet bodů.
ZŠ Chyšky - ZŠ Jana Husa Písek 2:2.
Chyšecká děvčata ve svém prvním utkání nastoupila proti dívkám ze ZŠ Jana Husa Písek. V utkání měla velkou převahu a brzy vedla 2:0 brankami Anny Pintové aTerezy Třešničkové, množství dalších šancí však již neproměňovala. To se jim nakonec stalo osudné, když soupeř v závěru utkání dvěma slepenými brankami vyrovnal na 2:2. První utkání, první bod. Průběh utkání však signalizoval body tři.
ZŠ Chyšky - ZŠ Čimelcie 0:2.
I druhé utkání chyšeckých děvčat se vyznačovalo spalováním vyložených šancí. Hned v úvodních minutách mohla chyšecká děvčata jít do jasného vedení, samostatné nájezdy Anny Pintové však zůstaly neproměněné. I v dalších minutách Chyšky gól nedaly a tak opět soupeř trestal. Výsledek 0:2 byl pro děvčata z Čertovy hrbatiny krutý.
ZŠ Chyšky - ZŠ Protivín 2:0.
Teprve ve třetím utkání poznaly dívky z Chyšek jak chutná vítězství. Po jasné převaze však vstřelily pouze dvě branky, které zaznamenaly Kristýna Tkadlecová a Anna Průšová. Vítězství tak znamenalo celkové druhé místo.
Jednotlivé zápasy okresního finále:
ZŠ Čimelice - ZŠ Chyšky 2:0, - ZŠ Protivín 3:0, - ZŠ Jana Husa Písek 2:0
ZŠ Chyšky - ZŠ Protivín 2:0, - ZŠ Jana Husa Písek 2:2
ZŠ Protivín - ZŠ Jana Husa Písek 6:2
Pořadí okresního finále:
1. ZŠ Čimelcie 3 3 0 0  7:0  9 bodů, 2. ZŠ Chyšky  3 1 1 1  4:4  4 body, 3. ZŠ Protivín  3 1 0 2  6:7  3 body, 4. ZŠ Jana Husa Písek 3 0 1 2  4:10  1 bod.
Naše děvčata hrála celý turnaj v této sestavě:
Veronika Havlová,brankářka -Kristýna Petrová, Kristýna Tkadlecová, Lucie Dvořáková, Anna Pintová-vše 6.tř., Tereza Třešničková, Anna Průšová a Sabina Mikotová,vše 7.tř.
Do krajského finále postupují dívky z Čimelic.
Na fotosnímku 8443 Josefa Fuky jsou úspěšné chyšecké střelkyně, zleva: Kristýna Tkadlecová a Anna Pintová
Na fotosnímku 8451 Josefa Fuky je záběr z utkání chyšeckých děvčat ( zelené dresy- zleva Tereza Třešničková a Kristýna Petrová ).
Mgr.Fuka Josef