Vánoční besídky 2010

22. 12. 2010
(system)

Chyšky - Poslední den ( 22.12.2010) před vánočními prázdninami školáků byl na ZŠ v Chyškách prodchnut příchodem letošních Vánoc. Kromě zvonění, zněla školou vánočně naladěná trubka školníka Josefa Kudrny a varhany žákyně deváté třídy Kateřiny Pilíkové.

Den na chyšecké škole však začal trochu neobvykle. Žáci a žákyně se svými vyučujícími, vedením školy a provozními zaměstnanci shromáždili před školou na zasněženém hřišti. V rukou měli oranžové a žluté balónky s ručně napsanými přáníčky. Balónky pak postupně opouštěly dětské ruce, vznášely se a mrazivý vítr je unášel do svéta. Pravda, někomu se balónek vrátil k zemi či přistál na blízkých stromech. Vše však dobře dopadlo. Většina přáníček se dostala do světa.

To však nebylo všechno. Místo vyučování se v jednotlivých třídách sešly děti se svými třídními u vánočních stromků, rozdávaly se dárečky, zpívalo se, vyprávěly veselé příběhy, vánoční tradice či pojídalo vánoční cukroví.

V programu třídních vánočních besídek se ovšem také cvičilo a poslouchala hudba.

Všude bylo plno pohybu, srandy a legrace.

Žáci a žákyně také využili bílé peřiny, která zahalila Chyšecko, uskutečnili vycházky do zimní přírody a bavili se zimními radovánkami.

Po skončení vánočních besídek se děti rozešly na zasloužené vánoční prázdniny.

Věřme, že jim budou přát povětrnostní, sněhové či ledové podmínky, aby si těch zimních radovánek užily co nejvíce.

Na fotosnímku 8948 Josefa Fuky jsou žáci 6.třídy s balónky.

Na fotosnímku 8952 Josefa Fuky je s balónkem žákyně 4.tř. Anna Bočanová, vedle ní zást. řed. Monika Bardová a školník Josef Kudrna.

Na fotosnímku 8959 je část žáků 4.třídy pod stromečkem s množstvím připravených dárečků.

Na fotosnímku 8967 Josefa Fuky jsou žáci a žákyně 4.třídy při vánočním posezení.

"OU"

Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113