Chyšecká talentmánie měla velký úspěch

24. 11. 2011
(system)

Chyšky - Úterní den, 24.listopadu 2011, začal v chyšecké škole trochu netradičně. Ve vestubulu se sešli žáci, žákyně i samotní vyučující k tzv. Talentmánii.
Samotná myšlenka, uspořádat tuto akci, vznikla v hlavě osmáka Martina Krauseho. Na zasedání Školního dětského parlamentu navrhl vedení školy, aby se uspořádal den pod výše uvedeným názvem. Vedení s tímto návrhem souhlasilo a tak se vše připravovalo a soutěžící se poctivě připravovali. Bylo opravdu proč. Nejlepší ze školního kola totiž postupovali na Vánoční akademii a tam budou soutěžit před rodiči, kteří pak určí ty opravdu nejlepší.
Zeptali jsme se samotného Martina co ho motivovalo k uskutečnění této akce.
"Co mě motivovalo? Hlavně asi televizní soutěž Česko a Slovensko má talent, kterou můžete vidět v neděli na Primě. Také mě motivoval ten fakt, že jsem se naučil žonglovat s diabolem a tak jsem se chtěl trochu PŘEDVÉST", odpovídá rozesmátý žák osmé třídy místní školy.
Celý pořad uvádí vedení školy a samotný autor seznamuje všechny přítomné s pravidly soutěže. V celém průběhu soutěže je také důležitá porota. Ta pracovala ve složení: Jana Korandová,ředitelka školy-Monika Bardová,zástupkyně ředitelky školy-Vít Strouhal,žák osmé třídy, Kristýna Tkadlecová,žákyně sedmé třídy a Ladislav Mašek,deváťák.
Na scénu vestubulu nastupuje sebevědomý prvňák Jiří Jindra a svým zpěvem zahajuje celou Talentmánii. Po svém vystoupení sklízí velký potlesk, podobně jako jeho spolužák Adam Řehoř. Rovněž i on soutěžil ve zpěvu.
A to už nastupuje Stela Fridrichová ze druhé třídy a svou hru na flétnu doprovází i příjemným zpěvem.
Zpěv střídá trochu poučení. Dvojčata z druhé třídy,Tereza a Lukáš Kváčovi, seznamují všechny přítomné s možností jak si připravit jablečný mošt, dokonce i mohli zájemci ochutnat.
Superholky nadchly "obecenstvo" svým tanečním projevem. Vystoupení Alžběty Kozojedové, Stely Fridrichové, Moniky Melkesové, Natálie Miňhové a Terezy Kváčové z druhé třídy se líbilo.
Po druhé třídě předvádí své umění kytaristka Veronika Vošahlíková se svými zpěváky ze třetí třídy.
V další části programu Talentmánie je opět zpěv v podání třeťačky Vlasty Jindrové a svůj talent při hře na flétnu předvádí Adam Fridrich. To je už čtvrťák.
Na židli usedá další čtvrťák Tomáš Koudelka a všichni musí uznat, na harmoniku už umí dost.
Hudební a pěvecké produkce střídá taneční kreace čtvrťačky Kateřiny Bolkové. Matěj Kozojed z páté třídy rozeznívá své varhany se zpěvem.
Hudba zní vestubulem i při tzv. "Sokolském cvičení" trojice páťáků. Ti však napřed "podplácí" porotu svým darem, aby vzápětí dokázali, že "úplatek" byl zbytečný. Václav Strouhal, Jiří Pešička a Ondřej Pinta měli své cvičení v "malíčku".
O přízeň poroty se ucházejí i žáci a žákyně II.stupně. Šesťačka Tereza Kroužková hraje na kytaru a zpěvem jí doprovázejí její spolužačky Monika Chocholová, Kateřina Štvánová a Kateřina Chocholová.
Přítomné děti začínají bouřit. Na své vystoupení totiž nastupuje autor Talentmánie, osmák Martin Krause. Bude žonglovat s diabolem. Opravdu velmi náročný bod programu. Po jeho skončení však není Martin se svým výkonem spokojen. Diváci však tleskají a aplaudují.
Svou netradiční taneční produkci předvedla i jeho spolužačka Anna Průšová. No a závěrečné vystoupení bylo v rytmu zumby. Cvičení předvedly sedmačky Anna Pintová a Celestina Vaverková, devíťačky Nina Bardová a Dominika Trpková se svým doprovodem malých prvňáčků.
Po skončení jednotlivých soutěžních vystoupení se pětičlenná porota radí, radí se opravdu dlouho, vystoupení byla kvalitní.
Vystupuje vedení školy, které předává ocenění samotnému autoru akce Martinu Krausemu a celý vestubul mu aplauduje.
V úplném závěru pak porota oznamuje jména finalistů, kteří se utkají na Vánoční akademii v místním kulturním domě před zraky svých rodičů.
Ještě společné foto všech soutěžících a po malé přestávce se opět rozběhlo vyučování dle rozvrhu.
"OU"
Na fotosnímku 1857 Josefa Fuky jsou "Superholky" ze druhé třídy při svém cvičení.
Na fotosnímku 1909 Josefa Fuky je cvičení "Zumba" v podání děvčat ze sedmé a deváté třídy v doprovodu prvňáků.
Na fotosnímku 1921 Josefa Fuky jsou ocenění účastníci "Talentmánie".


Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána