Chyšecké děti byly na Návštěvě u Macháčků

20. 6. 2011
Karolina Tvrdíková
ekoškola
Chyšky,ZŠ - V závěru letošního školního roku, tedy v pondělí 20.června, se "vydali" žáci a žákyně chyšecké školy na "Návštěvu k Macháčkům". Nemuseli však jít daleko. Do jejich školy přijeli lektoři z českobudějovického CEGV (Centrum ekologické a globální výchovy) Cassiopeia, aby v okolí školy uskutečnili pro žáky I. a II. st. ekologický program s názvem "Návštěva u Macháčků"-v ekologické šetrné domácnosti.
V úvodní části byla dětem představena fiktivní rodina Macháčků. Lektoři dětem ukázali, co vstupuje do domu zvenčí, co z něj vystupuje ven, jak ovlivňujeme životní prostředí svým zacházením s vodou, elektřinou,... V hlavní části programu pak jednotlivé třídy, pod dohledem pedagogů, postupně navštívily jednotlivá stanoviště, tedy místnosti bytu rodiny Macháčků. Byt "Macháčků" skýtal kuchyni, obývák, koupelnu, chodbu, ale i dílnu. Na všech těchto stanovištích byly připravené tematické činnosti, které organizovali lektoři a děti se aktivně do nich zapojovaly.
Stanoviště byla rozmístěna kolem ZŠ a během návštěvy se žáci a žákyně dověděli jak vést svou domácnost, aby jejich chování bylo co nejšetrnější k našemu životnímu prostředí. Třídili odpad, prohlédli si ekologicky šetrné výrobky, dozvěděli se o znečišťování vody a ovzduší a to vše zvláštní formou výukového programu.
"OU"
Na fotosnímku 0552 Josefa Fuky jsou čtvrťáci na návštěvě v obýváku.
Na fotosnímku 0543 Josefa Fuky jsou v chodbě druháci a třeťáci.
Na fotosnímku 0550 Josefa Fuky jsou v dílně osmáci,zleva: Ladislav Mašek, Dominika Trpková a Patrik Čapek
Ods. Mgr.Fuka Josef, 39853 Chyšky 113 # #

 

 

fotogalerie byla smazána