Chyšečtí školáci mají interaktivní tabuli

21. 3. 2011
(system)

Chyšky - Interaktivní tabule SMART Board je velká odolná zobrazovací plocha reagující na dotyk, propojená s počítačem vybaveným příslušným softwarem. Obraz z počítače je pomocí datového projektoru přenášen na tabuli a jednoduše pouhým dotykem na povrchu tabule lze ovládat počítačové aplikace a psát poznámky a kreslit a to budď přímo prstem, nebo popisovačem.
A právě tuto významnou pomůcku pro výuku mají, od pondělí 21. března, i žáci a učitelé v ZŠ Chyšky.
Ředitelka školy, Jana Korandová, uvádí: "Rozpočet projektu byl celkem 828 696 Kč. Obdrželi jsme část dotace ve výši 429 000 Kč."
Chyšecký pedagogický sbor absolvoval patřičná školení a tak si nyní učitelé místní školy slibují lepší zapojení žáků do výuky a využití široké škály obrázků, grafů, podkladů i celých výukových lekcí. Počítačové programy tak nyní budou moci ovládat přímo z tabule bez chození k počítači.
"Interaktivní tabule koncentruje pozornost žáků a výuka je názornější a efektivnější", říká jeden z chyšeckých pedagogů a zároveň dodává: "Má neuvěřitelné množství možností rozvoje žáka, umožní nám ten nejpřirozenější přechod od tabule křídové do prostředí digitálního média."
Na snímku 9741 Josefa Fuky je vpravo učitelka Aj Kristýna Pancová s žákyní 9.tř. Veronikou Vostřákovou při prvním kontaktu s interaktivní tabulí.
Na fotosnímku 9740 Josefa Fuky jsou zleva: žáci 9.tř. Lukáš Lívanec, Zdeněk Hruška a učitelka Aj Kristýna Pancová při seznamování se s interaktivní tabulí.
Na fotosnímku 9739 Josefa Fuky je nainstalovaná interaktivní tabule v chyšecké ZŠ.
Mgr.Fuka Josef

 

fotogalerie byla smazána