Děti z Čertovy hrbatiny sbíraly starý papír

6. 6. 2011
Karolina Tvrdíková
ekoškola

Chyšky - Chyšecká škola organizuje již několikátým rokem sběr starého papíru. Bylo tomu i v závěru letošního školního roku. V týdnu od 6. do 10. června se do sběru se zapojily všechny třídy. Každým dnem se zvětšovala hromada, kterou děti vytvářely množstvím doneseného či dovezeného starého papíru, ale i kartonů a časopisů. Spousty práce s vážením a přijímáním sběru tak měly uklízečky i školník.
Zeptali jsme se vedení školy na množství odevzdaného starého papíru. Dovídáme se, že dle záznamů, pořízených správními záměstanci, chyšecké děti sebraly celkem 7 146 kg. Celkové množství sběru však bude ještě trochu větší neboť ještě nebyl započten sumář z chyšecké Jednoty. Pro porovnání: v závěru loňského školního roku to bylo 5 657 kg.
Za toto množství zasluhují pochvalu. Vyhodnocení, spojené s odměnou pro nejlepší třídu, provede vedení školy v závěru letošního školního roku.
Na fotosnímku 0433 Josefa Fuky, vlevo: provozní pracovnice školy Jaromíra Hanusová váží sběr, který své dceři do školy přivezla Jaroslava Kosková (vpravo).
Na fotosnímcích 0521 a 0522 jsou provozní zaměstnanci a žáci školy při nakládání sběru na svozové auto.
"OU"
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

fotogalerie byla smazána