Chyšecký kulturní dům byl svědkem zdařilé Jarní akademie

4. 5. 2011
(system)

Chyšky - Je středeční, májový podvečer, 4.května 2011. Ještě ráno se lidé na Čertově hrbatině v Chyškách probouzeli do mrazivého dne. Někteří ani nemohli nastartovat svůj automobil, aby odjeli za svou prací. Není se co divit, vždyť teploměr v některých místech ukazoval i minus pět stupňů Celsia.
V tento den se chyšecké děti se svými rodiči a prarodiči chystaly do místního kulturního domu.
Škola pořádala pro rodiče Jarní akademii.
Lidé vstupují do "kulturáku" a u vchodu je vítají sympatické tváře a rozzářené oči. Většina z nich přispívá do kasičky.
Dostávají program dnešního kulturního vystoupení. Při otevření programu čtou "Co se nám podařilo".
Obdivují co všechno děti chyšecké školy dokázaly v jednotlivých předmětech na krajských, okresních či jiných soutěžích. Je zde i mimoškolní činnost školní družiny či aktivity školy v oblasti EVVO.
Lidé své programy zavírají. Zaplněný sál totiž tleská. Na pódiu jsou slyšet vlídná slova uvádějících deváťáků Markéty a Lukáše.
A to již na scénu vstupují malé děti, dle programu je na pořadu vystoupení žáků 1.-2.třídy. Z pódia jsou slyšet písně, hudba a básničky. Děti jsou usměvavé a je vidět, že mají ze svého vystoupení upřímnou radost. Oceňují to i jejich rodiče či příbuzní svým potleskem. Zasloužený aplaus sklízí i harmonikář Tomáš Koudelka.
Druhým bodem je divadelní představení žáků třetí třídy s názvem "Fišpánská jablíčka".
Divákům se hra líbila a oceňují ji dlouhým potleskem.
V další části Jarní akademie vystoupila skupina aerobic malých, a pak i těch starších dívek. Děvčata svým vystoupením roztleskala sál a mnoho z přítomných by nejraději cvičilo s nimi. Mládí je mládí a cvičící žákyně to opět potvrdily.
Po rytmickém cvičení se na jevišti objevil čtvrťák Vítek Průša se svou hrou na kytaru a s pěvěckým doprovodem své sestry Aničky, Jaroslava Žigy a Anežky Řehořové.
V další části programu patřilo jeviště chyšeckého kulturního domu rodince Simpsonových a jejich strašidlům. Čtvrťáci připravili další pokračování této rodinky v období letošních Velikonoc.
A po jejich velikonočních příhodách je na pódiu opět kytarová produkce, tentokráte páťačky Terezy Kroužkové s rytmickým doprovodem Kateřiny Štvánové, Moniky Chocholové, Jana Maška a Daniela Zítka.
Po kytarovém vystoupení jsou na scéně šesťáci a sedmáci. Jejich taneční vystoupení se divákům líbila a porota ocenila tanečnice a tanečníky vysokými známkami. Vyhrálo neobvyklé vystoupení chlapecké čtveřice Jaroslava Žigy, Patrika Žigy, Rostislava Januše a Martina Krause.
V dalším kytarovém příspěvku se divákům představila sedmačka Anežka Řehořová, osmá třída přednesla mezinárodní pozdravy maminkám a všechny přítomné upoutala svým hudebním vystoupením i Kateřina Pilíková z devítky.
Letošní chyšeckou Jarní akademii pak zakončilo pěvecké trio žákyň šesté třídy Anna Pintová, Celestina Vaverková a Jana Křížková. V programu se diváci dočetli o jejich úspěchu v soutěži "Jihočeský zvonek". No a najednou toto trio bylo před spokojeným sálem. Ten musel uznat, kvalita je kvalita, úspěch děvčat zasloužený, výkon perfektní.
Akademie končí potleskem diváků. A co dodat závěrem?
Snad jen citovat slova na poslední stránce programu, kde se píše: " Vedení školy děkuje všem vyučujícím za přípravu žáků a přeje všem dětem co nejkratší cestu k prázdninovým dnům."
Na fotosnímku 0054 Josefa Fuky jsou třeťáci, zleva Roman Bolek a Vítek Kolář při divadelním představení Fišpánská jablíčka.
Na fotosnímku 0063 Josefa Fuky je kytarista Vítek Průša se svým doprovodem, zleva stojí Jaroslav Žiga, Anežka Řehořová a Anna Průšová.
Na fotosnímku 0068 Josefa Fuky jsou čtvrťáci, alias Simpsonovi při svém vystoupení.
"OU"
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána