Jarní receptář v ZŠ Chyšky měl velký ohlas

12. 4. 2011
(system)
ostatní projekty

Chyšky,ZŠ - Počasí na Čertově hrbatině bylo doslova aprílové. Sice žádný sníh, žádný mráz, ale pořádná sprška a místy i malé krupky. Přesto první květy vítaly příchod Jara.

K chyšecké škole se začínají sjíždět různé značky automobilů, trousí se lidé, samozřejmě po svých. Dveře školní budovy se ani nezavírají. Že by v místní škole byl "rodičák" ?

Při vstupu jsou návštěvníci vítáni žákyněmi, které zanedlouho opustí svoji školu. Jejich kasička s dobrovolným vstupným se plní.

O zmiňovanou událost tedy nejde, rodičák totiž bude až za dva dny. Úderem šestnácté hodiny nastupuje pěvecké trio Jana Křížková, Anna Pintová, Celestina Vaverková. Společně s prvňáčky a slovním přivítáním ředitelky školy Jany Korandové, pak vítají všechny přítomné hosty, rodiče či návštěvníky. Byl zahájen tzv. "Jarní receptář", který připravila místní ZŠ.

Bylo úterý 12. dubna 2011. Sluneční paprsky se do svátečně vyzdobených místností školy neprodraly. Kam se člověk podíval, všude si mohl připomenout příchod Jara a nastávající Velikonoční svátky.

V Jarním receptáři jsme mohli spatřit mnoho zajímavého. Ukázkové ruční práce dětí jednotlivých tříd místní školy, školní družiny, ale i pravých "profíků". Celou školou voněly zdobené medové perníčky od pí Průšové. Mimochodem, byl o ně velký zájem.

Čtvrťáci Váša a Ondra při své velikonoční akci "Zdobení perníčků zdarma", jich prodali celý koš.

Svou "velikonoční dílnu" zde měli i prvňáčci. S třídní učitelkou, Lenkou Pešičkovou, před očima zvědavých hostů či rodičů, vytvářeli nádherné velikonoční dárečky. Ty šly doslova na odbyt.

Úchvatný byl také "kočičí koutek" školní družiny.

Všichni přítomní obdivovali množství velikonočních výrobků, které připomínaly příchod Jara i Velikonoc. Byly to velikonoční květníky, zápichy, vajíčka, pomlázky, skleničky, košíčky, zvířátka, svícny, výrobky z drátu, medové perníčky či množství  jarních květin.

Jarní receptář se vydařil, ohlasy přítomných byly příznivé a všichni se již těšíli na příští.

Fotosnímky Josefa Fuky ukazují atmosféru receptáře.
9900 - pěvecké trio Jana Křížková, Anna Pintová a Celestina Vaverková a prvňáčci při zahájení receptáře
9912 - prvňáčci při své "velikonoční dílně", v pozadí třídní uč. Lenka Pešičková
9921 - "kočičí koutek" školní družiny
9898 - velký úspěch měly medové perníčky pí Průšové

 

Mgr.Fuka Josef

 

fotogalerie byla smazána