Líná Čiperka navštívila chyšecké školáky

7. 10. 2011
(system)
Chyšky,ZŠ - Páteční dopoledne, 7. října, na ZŠ v Chyškách bylo věnováno divadelní pohádce s trochu nezvyklým názvem "O líné Čiperce". Ve vestubulu chyšecké škole se shromáždily děti od první do sedmé třídy, aby shlédli představení trvající téměř šedesát minut. Profesionální divadelní společnost "Divadlo KOLEM", která již 18 let úspěšně působí na Moravě, jihu a východě Čech, tentokráte poprvé zavítala s veselou pohádkou "O líné Čiperce" právě do Chyšek.
Napravování nenapravitelného drzého, líného, odmlouvačného a sobeckého lenocha bylo náplní příběhu, ve kterém pomáhali i vodníček, hejkal, víla i samotné děti.
Jednotlivé postavy hráli Lucie Medová a Tomáš Stolařík. Ten je nejen principálem divadla KOLEM, ale také hercem činohry Divadla J.K.Tyla v Plzni, Divadla Kašpar v Celetné ulici v Praze a bývalým dlouholetým členem Městského divadla Zlín.
Principál Stolařík od r. 1991 již odehrál více než 150 divadelních a televizních rolí. Kromě večerů strávených divadelní tvorbou pro dospělého diváka se již 18 let úspěšně věnuje dětskému publiku a právě touto veselou pohádkou přispěl se svou kolegyní Lucií k výborné atmosféře i samotné náladě na chyšecké škole.
"OU"
Fotosnímky Josefa Fuky jsou z představení veselé pohádky "O líné Čiperce"
Ods. Mgr.Josef Fuka,39853 Chyšky 113

fotogalerie byla smazána