Lyžařský kurz musel být odložen

12. 1. 2011
Josef Fuka
sport

Chyšky - V pevně stanoveném termínu, tedy v úterý 11.1.2011, začal chyšeckým sedmákům letošní lyžařský kurz. V klimatických podmínkách Chyšecka začalo běžecký výcvik celkem šest chlapců a čtyři dívky. Sychravé počasí a místy mokrý sníh. To však příliš nevadilo.
Přesun od školy na místní zasněžené chyšecké fotbalové hřiště probíhal po bílých pláních kolem obce. Na samotném cílovém místě pak začal samotný základní běžecký výcvik.
Po jeho skončení si dětí i zasoutěžily.
Běh na 200 m dívek vyhrála Anežka Řehořová, druhá skončila Anna Průšová a třetí doběhla Sabina Mikotová.
Běh na 200 m chlapců vyhrál Vít Strouhal před druhým Jiřím Jandou a třetím Miroslavem Pešičkou.
Vytrvalostní závod v běhu na 600 m dívek se stal "kořistí" Anny Průšové, druhá skončila Sabina Mikotová a třetí místo patřilo Anežce Řehořové.
Ve stejném závodě chlapců byl první v cíli Vít Strouhal, druhý doběhl Jiří Janda a třetí místo získal Vladimír Šimák.
Na závěr se běžela smíšená štafeta na 3x100 m. V té si nejlépe vedla štafeta ve složení Vladimír Šimák, Jiří Janda a Sabina Mikotová, druhá skončila štafeta ve složení Vít Strouhal, Martin Krause a Michaela Koudelková a třetí místo patřilo štafetě v sestavě Anežka Řehořová, Anna Průšová a Miroslav Pešička.
Těmito soutěžemi však dopolední pobyt na sněhu ještě sedmákům neskončil. Vydali se na turistickou trasu na Hrachov a po chvilce oddechu a občerstvení směřovaly jejich běžky ke škole.
Úvodní den pak skončil dobrým obědem ve školní jídelně.
Další den lyžařského výcviku, a i celý kurz, však musel být odložen pro nepříznivé klimatické a sněhové podmínky v důsledku oteplení a mokrého sněhu.
Na fotosnímku 9091 Josefa Fuky jsou nejlepší závodnice z běhu na 200 m, zleva: 1. Anežka Řehořová, 2. Anna Průšová, 3. Sabina Mikotová a 4. Michaela Koudelková.
Na fotosnímku 9098 Josefa Fuky jsou nejlepší smíšené štafety, zleva: 1. Vladimír Šimák-Jiří Janda-Sabina Mikotová, 2. Vít Strouhal-Michaela Koudelková-Martin Krause, 3. Anežka Řehořová-Anna Průšová-Miroslav Pešička.
Na fotosnímku 9099 Josefa Fuky jsou sedmáci u Hrachova při chvilce oddechu.
Na fotosnímku 9101 Josefa Fuky jsou sedmáci po skončení běžeckého výcviku.
"OU"
Ods. Mgr.Fuka Josef, 39853 Chyšky 113