Ve škole na Čertově hrbatině proběhla soutěž o nejlepší masku

2. 3. 2011
(system)

Chyšky - Je čas karnevalů. To se projevilo i v myšlení chyšeckých dětí. Na schůzce Školního parlamentu s vedením místní školy navrhly děti, aby se letos uskutečnila ve škole soutěž o nejlepší masku. Každá třída bude zhotovovat svou společnou masku, proběhne defilé masek a pak se vyhodnotí ta nejlepší.
Nápad byl vedením školy podpořen a tak se celá škola těšila na středu 2. března. Tento den byl stanoven pro samotnou soutěž. Je krásný slunečný den, i když fouká mírný mrazivý východní vítr. V zatepleném vestubulu to však nikdo nevnímá.
Prostor určeny pro soutěž se zaplňuje jednotlivými třídami a samotná ředitelka školy, Jana Korandová, ji zahajuje.
Prvňáci, druháci i třeťáci pojali soutěž s vědomím, že masku má každý žák či žákyně třídy. A bylo se opravdu na co dívat, třeba takové želvičky Ninja, v podání třeťáků Pavla Melkese a Romana Bolka, byly jako živé.
Ve čtvrté třídě se objevil dokonce bezdomovec se žebravým kloboukem. Některé děti ho i drobnými mincemi podpořily.
K vidění v chyšeckém vestubulu byla i "Šlapka" se svými dětmi "Šlapačkou" a "Šlapátkem" v podání páťáků.
Do šesté třídy zavítal i výborně ztvárněný Ferda, samozřejmě mravenec.
Osmnáctinohou stonožku vytvořili sedmáci a v osmičce se "našli" vynikající vědci, jeden z nich však svůj život obětoval vědě.
V devítce se prezentoval úspěšný motocyklista. Potlesk dětí, i samotných pedagogických a provozních zaměstnanců, pomalu utichal, když tu do vestubulu vstoupila víla Amálka v důchodu. Potlesk nabral na intenzitě, když se z Amálky důchodkyně vyklubal školník Pepa.
Po skončení defilé jednotlivých masek se třídy odebraly k poradě. Každá třída přidělila svůj hlas a tak vedení školy mohlo vyhlásit nejlepší masku. "Pět hlasů dostala a vítězem se stala osmá třída", zaznělo z úst ředitelky. A tak vědci dostávají svou zaslouženou odměnu. To však ještě není vše. Zvláštní cenu udělilo vedení školy důchodkyni víle Amálce. Školník Pepa zářil a děti bouřlivě tleskají.
Dochází ještě k hromadnému focení, vždyť dokumentace je i vzpomínkou.
"OU"
Na fotosnímku 9634 jsou vědci z osmé třídy s diplomem za vítězství, zleva Vojtěch Chochole a Ladislav Mašek.
Na fotosnímku 9636 je bezdomovec Vítek.
Na fotosnímku 9628 je víla Amálka v důchodu,alias školník Pepa.
Na fotosnímku 9631 jsou zúčastněné masky.
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána