Okr. finále ZŠ v halové kopané

17. 2. 2011
Josef Fuka
sport

Písek - Ve čtvrtek 17.února 2011 se v písecké obloukové hale uskutečnilo okresní finále žáků v kategorii III  ( roč. 1999-1997 ) ZŠ, primy a sekundy osmiletých gymnázií v halové kopané pro rok 2011, které uspořádaly OR AŠSK Písek a DDM Písek.
Celkem osm přihlášených škol bylo nalosováno do dvou základních skupin. Na turnaj se však nedostavila protivínská škola a tak v první skupině hrály ZŠ TGM Písek, ZŠ Jana Husa Písek, Gymnázium Písek a ZŠ Chyšky.
Druhou skupinu pak vytvořila družstva ze ZŠ Sepekov, ZŠ Čimelcie a ZŠ Mirotice.
V 1.skupině hráli naši kluci z Chyšek. Družstvo z Čertovy hrbatiny, které aspirovalo na nejvyšší stupínek, se však před turnajem doslova rozpadlo. Ze základní sestavy pro zranění chyběl útočník Radim Holík, pro nemoc brankář Martin Krause a záložník Jindřich Mareš, navíc se nedostavili ani Josef Jakeš a Patrik Žiga. Náhradní sestava se tvořila doslova v jednotlivých utkáních a tak zlepšenými výkony v závěru turnaje skončili naši kluci aspoň šestí. Velké množství vyložených šancí zmařil  střelec Rostislav Januš.
ZŠ Chyšky - ZŠ Jana Husa 1:4
V prvním utkání byl stav dlouho nerozhodný, pak však přišel faul na hranici trestného území, soupeř proměnil a ve  zbývajícím čase po chybách naší obrany zaslouženě vyhrál. Jedinou naší branku chyšek vstřelil Rostislav Januš.
ZŠ Chyšky - Gymnázium Písek 0:3
Kdo neviděl, neuvěří. Převaha našich chlapců, vyložené neproměněné šance Januše a brejky soupeře rozhodly o nespravedlivé porážce.
ZŠ Chyšky - ZŠ T.G.M. Písek 0:0
V tomto utkání se již vytvořila naše stabilní sestava a s výborným výkonem brankáře Filipa Procházky došlo málem k překvapení. Opět jsme však nevyužili šance a tak zápas skončil bez branek.
Výsledky v 1. skupině:
ZŠ T.G.M. Písek - ZŠ Jana Husa Písek 1:0,- Gymnázium Písek 3:0, - ZŠ Chyšky 0:0
ZŠ Jana Husa Písek - Gymnázium Písek 4:1, - ZŠ Chyšky 4:1
Gymnázium Písek - ZŠ Chyšky 3:0
Pořadí ve skupině:
1. ZŠ T.G.M. Písek 3 2 1 0  4:0  7 b., 2. ZŠ Jana Husa Písek 3 2 0 1  8:3  6 b., 3. Gymnázium Písek 3 1 0 2  4:7  3 b., 4. ZŠ Chyšky 3 0 1 2  1:7  1 b.
Ve 2.skupině z našeho regionu hráli sepekovští chlapci, kteří po loňském dramatickém penaltové rozstřelu proti Chyškám obsadili čtvrté místo. V letošním turnaji však chtěli víc. To se jim také podařilo. Svou skupinu vyhráli jednoznačně.
ZŠ Sepekov - ZŠ Mirotice 4:0
V prvním utkání jasně sepekovští kluci dominovali a zaslouženě vysoko vyhráli.
ZŠ Sepekov - ZŠ Mirotice 2:0
Ve svém druhém utkání vstřelili sepekovští kluci vedoucí branku a kontrolovali vývoj utkání, který rozhodoval o postupu do finále. V závěru pak druhou brankou získali toužebné finále.
Výsledky ve 2. skupině:
ZŠ Sepekov - ZŠ Čimelice 2:0, - ZŠ Mirotice 4:0
ZŠ Čimelice - ZŠ Mirotice 1:0
Pořadí ve skupině:
1. ZŠ Sepekov 2 2 0 0  6:0 6 b., 2. ZŠ Čimelcie 2 1 0 1  1:2  3 b., 3. ZŠ Mirotice 2 0 0 2  0:5  0 b.
Utkání o 5.-7. místo:
Naši kluci hráli ještě o 5.-7.místo, když jejich výsledek s píseckým gymnáziem se jim započítával do tabulky.
ZŠ Chyšky - ZŠ Mirotice 4:0
V posledním utkání jsme jasně dominovaly. Výsledek mohl být i dvojciferný, to by však musel své šance proměňovat Rostislav Januš. Celkem v tomto utkání nastřelil čtyři tyčky a tři sólové nájezdy nedal. O našem vítězství rozhodli: Vít Strouhal 2, Vojtěch Petřík a vlastní soupeře.
Gymnázium Písek - ZŠ Chyšky 3:0 ( výsledek započítaný ze skupiny ), - ZŠ Mirotice 3:0
ZŠ Chyšky - ZŠ Mirotice 4:0
Pořadí: 5. Gymnázium Písek 2 2 0 0  6:0  6 b., 6. ZŠ Chyšky 2 1 0 1  4:3  3 b., 7. ZŠ Mirotice 2 0 0 2  0:7  0 b.
Utkání o 3.-4. místo:
ZŠ Jana Husa Písek - ZŠ Čimelice 4:0
Utkání o 1.-2. místo:
ZŠ Sepekov - ZŠ T.G.M. Písek 1:0
Do finálového střetnutí šli kluci ze Sepekova s odhodláním vyhrát a postoupit na krajské finále do Kunžaku. Po mírné převaze se podařilo Danielu Smrčinovi vstřelit vítěznou branku a rozhodnout o zaslouženém prvenství Sepekova.
Vítězem se tak stali chlapci ze ZŠ Sepekov, kteří v celém turnaji neztratili ani bod a nedostali branku. Zaslouženě tak budou reprezentovat náš okres v krajském kole v Kunžaku.
Ods. Mgr. Fuka Josef

 

fotogalerie byla smazána