Okr. kolo zeměpisné olympiády

9. 3. 2011
(system)

Písek - Ve středu 9.března 2011 v 8 hod. se v aule ZŠ Josefa Kajetána Tyla v Písku uskutečnilo Okresní kolo zeměpisné olympiády žáků ZŠ a studentů SŠ.
Soutěž uspořádal DDM Písek a proběhla v kategoriích A-žactva 6.tř. ZŠ a příslušných roč. gymnázií, B-7.tř. ZŠ a příslušných roč. gymnázií, C-8.tř.-9.ř. ZŠ a příslušných roč. gymnázií a v kategorii D-studentů SŠ a gymnázií.
Školy mohly přihlásit maximálně po 2 žácích do kategorií A,B,C a 3 žáky do kategorie D.
Ceny obdrželi nejlepší tři úspěšní řešitelé z každé kategorie.
Do krajského kola postupují první dva z každé kategorie. To se uskuteční 7.dubna 2011 v Českých Budějovicích.
V kategorii A soutěžilo celkem 24 dětí. Pracovaly bez atlasu, s atlasem a v praktické části.
Vítězem se stal Jakub Hrala ze ZŠ Jana Husa Písek, který získal celkem 68 bodů. Na druhém místě se umístil Jakub Křítek ze ZŠ dr. Edvarda Beneše Písek. Ten měl celkem 67 bodů. Bronzový stupínek pak vybojovali Petr Bečvář ze ZŠ dr. Edvarda Beneše Písek a Jakub Třešnička ze ZŠ J.Á.Komenského Milevsko za 64 bodů.
Umístění našich školáků: 13. Kristýna Petrová 48 b., 14. Celestina Vaverková, obě ZŠ Chyšky 47 b
V kategorii B se celkem zúčastnilo 26 soutěžících. Rovněž soutěžili bez atlasu, s atlasem a v praktické části.
Na nejvyšší stupínek vystoupil Tomáš Řezáč ze ZŠ T.G.M. Milevsko ,který získal celkem 79 bodů. O druhé místo se podělili Miroslav Pešička ze ZŠ Chyšky a Vratislav Vokurka ze ZŠ dr.Edvarda Beneše Písek se ziskem 73 bodů.
Umístění našich dětí: 18. Anna Průšová,ZŠ Chyšky 46,5 b.
V kategorii C startovalo celkem 25 soutěžících. Vítězství si odnesl Radek Pileček se 129,5 b., druhá byla Jana Řežábková oba Gymnázium Písek za 122 b. a bronz vybojoval Jan Myslivec ze ZŠ T.Šobra Písek, ten získal 111,5 b.
Soutěžilo se opět bez atlasu,s atlasem a v praktické části.
Naše děti se umístily: 19. David Havel,ZŠ Chyšky 62 b., 23. Dominika Trpková,ZŠ Chyšky 45 b.
Na fotosnímku Josefa Fuky je chyšecký žák sedmé třídy Miroslav Pešička, který v kategorii "B" obsadil 2.-3.místo a postoupil do krajského kola.
Mgr.Fuka Josef