Okresní finále škol v přespolním běhu

21. 9. 2011
Josef Fuka
sport
Ve středu 21.září 2011 se v Písku na Hradišti uskutečnilo Okresní finále škol v přespolním běhu pro rok 2011, které uspořádala OR AŠSK Písek spolu s DDM Písek pro žactvo ZŠ a studenty SŠ a SOU. Soutěžilo se v kategoriích mladších žáků a žákyň, společné kategorii starších žáků a žákyň a studentů SŠ a SOU. Celkem se zúčastnilo 23 družstev se 124 závodníky.
Vítězové ve společné kategorii staršího žactva a studentů postupují do krajského kola, které se uskuteční v Jindřichově Hradci.
Na společné trati starších děvčat a studentek si nejlépe vedla závodnice Michaela Kašová z protivínské školy před druhou Jakubovičovou ze ZŠ Jana Husa Písek a třetí byla Tamburová ze ZŠ J.K. Tyla Písek. Celkem startovalo 36 závodnic z osmi škol.
V této kategorii z našeho regionu také startovala chyšecká žákyně Gabriela Kopencová, která se dlouho držeĺa na čele, ale v závěru polevila a v cíli skončila na pěkném pátém místě. Na startu byla i děvčata z bernartické školy, která se umístila na těchto místech: 10. Tereza Suchanová, 25. Nebesářová, 29. Hošnová, 31. Jánská a Králová, 36. Moravcová.
Pořadí družstev starších děvčat bylo toto : 1. ZŠ Husova Písek, 2. ZŠ Protivín, 3. ZŠ J.K. Tyla Písek, 6. ZŠ Bernartice
Na dvoukilometrové trati mladších žáků (6.-7.tř.) bylo pořadí družstev : 1. ZŠ Jana Husa Písek ,  2. ZŠ T.G.M. Písek, 3. ZŠ Chyšky, 4.ZŠ J.K.Tyla Písek, 5. ZŠ Bernartice, 6. ZŠ Protivín.
V soutěži jednotlivců mladších žáků startovalo celkem 29 závodníků ze šesti škol a vyhrál Krupcer ze ZŠ J.K.Tyla Písek před druhým Čapkem ze ZŠ T.G.M. Písek a třetí skončil Blažek ze ZŠ Jana Husa Písek.
Z našeho regionu se nejlépe dařilo chyšeckému Vojtěchu Petříkovi, který obsadil pěkné páté místo, desátý byl Daniel Zítek ze stejné školy, na 11. místě doběhl bernartický Staněk, na 12.místě byl chyšecký Dominik Zeman, na 16. místě skončil chyšecký Tomáš Vostřák, na 18. místě byl bernartický Pěchota, dále 19. místo Jan Mašek, Chyšky, 23. místo Žůček a 24. místo Vladimír Schallenberger oba z Bernartic.
V soutěži družstev st. žáků a studentů bylo pořadí : 1. SZŠ Písek, 2. ZŠ Jana Husa Písek, 3. ZŠ Tomáše Šobra Písek, 4. ZŠ J.K.Tyla Písek, 5. ZŠ Bernartice, 6. ZŠ Protivín, mimo soutěž ZŠ Chyšky
V jednotlivcích startovalo 33 závodníků ze sedmi škol a běh na 4 km vyhrál závodník Buchtele před Horažďovským oba SZŠ Písek a třetí doběhl Pavel Bartoň ze ZŠ Jana Husa Písek.
Umístění závodníků z našeho regionu:
8. Charypar,Bernartice, 16. Rostislav Januš,Chyšky, 24. Ladislav Mašek,Chyšky, 25. Lohonka,Bernartice, 26. Vít Strouhal, 28. Martin Krause,oba Chyšky, 29. Sláma, 33. Stejskal,oba Bernartice.
V kategorii mladších dívek na 1,5 km dominovala děvčata z Chyšek, když s velkým náskokem vyhrála Anna Pintová před druhou chyšeckou závodnicí Monikou Chocholovou a třetí skončila Fišerová ze ZŠ J.K.Tyla Písek.
Z našeho regionu byla na startu i děvčata z Bernartic, která se umístila na těchto místech: 8. Lusková a 20. Brčáková.
Celkem startovalo 26 závodnic ze šesti škol.
Pořadí družstev bylo toto: 1. ZŠ Jana Husa Písek, 2. ZŠ Protivín, 3. ZŠ T.G.M. Písek, 4. ZŠ J.K.Tyla Písek
"OU"
Na fotosnímku 1384 Josefa Fuky je bronzové družstvo mladších žáků ZŠ Chyšky,zleva: Dominik Zeman, Jan Mašek, Daniel Zítek, Tomáš Vostřák a Vojtěch Petřík.
Na fotosnímku 1371 Josefa Fuky je vlevo vítězka ml. žákyň Anna Pintová a vpravo druhá Monika Chocholová z Chyšek po  běhu na 1,5 km.
Na fotosnímku 1368 Josefa Fuky je start závodu ml. žákyň na 1,5 km.
Ods. Mgr. Fuka Josef, 398 53 Chyšky 113

fotogalerie byla smazána