Okresní finále ZŠ ve florbale dívek 6.-7.tříd vyhrály Chyšky

16. 11. 2011
Josef Fuka
sport

Písek - Ve středu 16.listopadu 2011 se v písecké obloukové hale uskutečnilo Okresní finále Orion Cupa ZŠ ve florbale v kategorii mladších dívek ZŠ pro rok 2011, které uspořádala OR AŠSK Písek spolu s DDM Písek.
Startovala celkem čtyři družstva, pouze jediné z milevského regionu. Tím družstev byla děvčata z chyšecké školy, která
celou soutěž vyhrála, když v celém průběhu turnaje nepoznala hořkost porážky a zaslouženě budou reprezentovat náš okres v krajském finále.
Družstva hrála systémem "každý s každým" jedenkrát deset minut a o prvenství rozhodoval větší počet bodů.
A jak si vedly chyšecké dívky v jednotlivých zápasech?
ZŠ Chyšky - ZŠ Čimelice 2:1
Chyšecká děvčata ve svém prvním utkání nastoupila proti loňskému vítězi turnaje, dívkám ze ZŠ Čimelice. V utkání měla více ze hry a brzy mohla skórovat.  Množství šancí však neproměňovala. To se jim však podařilo až po střele Celestiny Vaverkové. Soupeř však brzy vyrovnal po chybě chyšecké obrany. V závěru se však prosadila nejlepší chyšecká střelkyně Anna Pintová a Chyšky získaly první tři body do tabulky za vítězství 2-1.
ZŠ Chyšky - ZŠ Tylova Písek 5:0
I druhé utkání chyšecká děvčata zvládla na výbornou, když od samého začátku měla jasnou převahu a v průběhu zápasu nastoupila celá střídačka. Branky Chyšek vstřelily: Anna Pintová a Monika Chocholová po 2 a Celestina Vaverková 1.
ZŠ Chyšky - ZŠ Jana Husa Písek 4:0
Ve třetím, závěrečném utkání opět poznaly dívky z Chyšek jak chutná vítězství. Po jasné převaze jejich branky zaznamenaly Celestina Vaverková 2, Kristýna Tkadlecová a Monika Chocholová po jedné. Vítězství tak znamenalo celkové první místo a postup do krajského finále.
Jednotlivé zápasy okresního finále:
ZŠ Chyšky - ZŠ Čimelice 2:1, - ZŠ Tylova Písek 5:0, - ZŠ Jana Husa Písek 4:0
ZŠ Čimelice - ZŠ Tylova Písek 1:0, - ZŠ Jana Husa Písek 4:1
ZŠ Tylova Písek - ZŠ Jana Husa Písek 2:0
Pořadí okresního finále:
1. ZŠ Chyšky  3 3 0 0 11:1 9 bodů, 2. ZŠ Čimelice 3 2 0 1  6:3  6 bodů, 3. ZŠ Tylova Písek 3 1 0 2  2:6  3 body, 4. ZŠ Jana Husa Písek 3 0 0 3 1:10 0 bodů
Do krajského finále postupují dívky z Chyšek.
Na fotosnímku 1815 Josefa Fuky jsou vítězky z Chyšek, zleva stojí: Kristýna Petrová, Kateřina Štvánová, Jana Křížková, Celestina Vaverková, Anna Pintová, Monika Chocholová, Anna Bočanová, Kristýna Tkadlecová, vzadu stojí uč. Josef Fuka, vpředu leží brankářka Veronika Havlová.
Na fotosnímku 1816 Josefa Fuky jsou úspěšné střelkyně Chyšel, zleva: Celestina Vaverková a Anna Pintová.
Na fotosnímku 1824 Josefa Fuky předává ředitelka turnaje Jiřina Králíková diplom za první místo chyšecké kapitánce Anně Pintové.
"OU"
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

 

fotogalerie byla smazána