Okresní finále ZŠ ve florbale dívek 8.-9.tříd vyhrála chyšecká děvčata

16. 11. 2011
Josef Fuka
sport

Písek - Ve středu 16. listopadu 2011 se v písecké obloukové hale uskutečnilo Okresní finále Orion Cupa ZŠ ve florbale v kategoriích starších dívek ZŠ pro rok 2011,které uspořádala OR AŠSK Písek spolu s DDM Písek.
Startovalo celkem sedm družstev a celou soutěž vyhrála děvčata z Chyšek, která nepoznala hořkost porážky. Vítězstvím v okresním finále se tak probojovala do krajského finále.
Z milevského regionu startovala i děvčata ZŠ T.G.M. Milevsko, která v celkovém pořadí skončila na šestém místě.
Družstva byla rozdělena do dvou skupin, vítězové skupin hrály o 1.-2. místo, druzí ze skupin o 3.-4. místo a třetí, čtvrtí ze skupin hrála o 5.-7. místo.
Skupina "A" se skládala ze ZŠ Chyšky, ZŠ Tylova Písek a ZŠ Beneše Písek.
ZŠ Tylova Písek - ZŠ Jana Husa Písek 0:0
V tomto utkání se žádnému z družstev nepodařilo vstřelit branku a utkání skončilo zaslouženou remízou.
ZŠ Chyšky - ZŠ Tylova Písek 1:1
V prvním utkání měla chyšecká děvčata mírnou převahu, ale jejich nejlepší střelkyně Nina Bardová si nazula špatné boty. Na písecké palubovce se pohybovala jako na ledě a její šance končily vedle branky či na brankařce. Písecká děvčata tak po chybě chyšecké obrany šla do vedení. Chyšky se nevzdávaly, ale branku nedokázaly vstřelit. Povedlo se to až pět sekund před koncem zápasu Dominice Trpkové střelou od půlící čáry do horního růžku branky. Touto brankou si zachovaly Chyšky naději na celkové vítězství.
ZŠ Chyšky - ZŠ Jana Husa Písek 4:1
Po deseti minutách nastupovala chyšecká děvčata k rozhodujícímu utkání o vítězství ve skupině a tím i o postup do samotného finále. K postupu jim relativně stačila i remíza 2:2, 3:3,... Do utkání však nastoupila úplně jiná Nina Bardová, když si vyměnila obuv. Než se soupeř nadál nastřílela mu dvě branky. Soupeř sice snížil na rozdíl jedné branky. Byla tu však Tereza Třešničková, která třetí brankou prakticky rozhodla o postupu. V závěru pak svou třetí brankou korunovala Nina Bardová své střelecké schopnosti.
Výsledky skupiny A:
ZŠ Chyšky - ZŠ Tylova Písek 1:1, - ZŠ Jana Husa Písek 4:1
ZŠ Tylova Písek - ZŠ Jana Husa Písek 0:0
Pořadí: 1. ZŠ Chyšky 2 1 1 0  5:2  4 body, 2. ZŠ Tylova Písek 2 0 2 0  1:1  2 body, 3. ZŠ Jana Husa Písek  2 0 1 1  1:4  1 bod
Skupinu "B" tvořila družstva ZŠ Čimelice, ZŠ Beneše Písek, ZŠ T.G.M. Milevsko a ZŠ Šobrova Písek
Milevská děvčata hrála velice vyrovnaná utkání, ale na postup do finále to nestačilo.
Výsledky skupiny B:
ZŠ Čimelcie - ZŠ Beneše Písek 0:0, - ZŠ T.G.M. Milevsko 2:0, - ZŠ Šobrova Písek 2:0
ZŠ Beneše Písek - ZŠ T.G.M. Milevsko 0:0, - ZŠ Šobrova Písek 2:0
ZŠ T.G.M. Milevsko - ZŠ Šobrova Písek 0:0
Pořadí: 1. ZŠ Čimelice 3 2 0 0 4:0 7 bodů, 2. ZŠ Beneše Písek 3 1 2 0 2:0 5 bodů, 3. ZŠ T.G.M. Milevsko 3 0 2 1  0:2  2 body, 4. ZŠ Šobrova Písek 3 0 1 2  0:4  1 bod
Utkání o 5.-7.místo:
ZŠ Jana Husa Písek - ZŠ T.G.M. Milevsko 1:1, - ZŠ Šobrova Písek 0:0
ZŠ Šobrova Písek - ZŠ T.G.M. Milevsko 0:0
Opakované utkání o 5.-6. místo: ZŠ Jana Husa Písek - ZŠ T.G.M. Milevsko 0:0, samostatné nájezdy 2:0
Pořadí: 5. ZŠ Jana Husa Písek, 6. ZŠ T.G.M. Milevsko, 7. ZŠ Šobrova Písek
Utkání o 3.-4. místo:
ZŠ Beneše Písek - ZŠ Tylova Písek 1:1, první prodloužení 0:0, první samostatné nájezdy 0:0, druhé samostatné nájezdy 1:1, třetí samostatné nájezdy 1:0
Utkání o 1.-2. místo:
ZŠ Chyšky -  ZŠ Čimelcie 0:0, prodloužení 0:0, samostatné nájezdy 2:1 ( za Chyšky proměnily Nina Bardová, Dominika Trpková a třetí nájezd už Sabina Mikotová nemusela jet ).
Ve finálovém utkání měly čimelické dívky mírnou převahu, ale jejich střely končily vedle či na výborné chyšecké brankářce Anně Kohoutové.
Do krajského finále postupují děvčata z Chyšek.
"OU"
Na fotosnímku 1833 je záběr z finálového utkání Chyšky (zelené dresy) - Čimelice (červené dresy).
Na fotosnímku 1839 Josefa Fuky předává ředitelka turnaje Jiřina Králíková diplom za 1. místo kapitánce Chyšek Nině Bardové.
Na fotosnímku1834 Josefa Fuky je vítězné družstvo Chyšek, zleva stojí: Michaela Koudelková, Tereza Třešničková, Anna Průšová, Anežka Řehořová, Nina Bardová, Dominika Trpková, Sabina Mikotová, Gabriela Kopencová, klečící brankářka Anna Kohoutová.
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána