Stříbro z krajského florbalu pro Chyšky

27. 1. 2011
Josef Fuka
sport

Sezimovo Ústí - Ve čtvrtek 27. ledna 2011 se ve sportovní hale TJ Spartak MAS v Sezimově Ústí uskutečnilo krajské kolo Celostátní soutěže škol "ORION FLORBAL CUP" ve florbalu v kategorii chlapců 6.-7. tříd a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií, které uspořádal Dům dětí a mládeže Tábor.
Na slavnostním zahájení krajského kola všechna zúčastněná družstva přivítal ředitel DDM Tábor Josef Musil.
O prvenství v krajském kole, a postup na kvalifikaci na republikový přebor v Plzni, se střetla vítězná družstva z jednotlivých okresních kol. Z táborského okresu to byly ZŠ Mikuláše z Husi Tábor a ZŠ Zborovská Tábor, z českobudějovického ZŠ Dubné, ze strakonického ZŠ Strakonice, z jindřichohradeckého ZŠ Kunžak, z českokrumlovského ZŠ Český Krumlov a z píseckého kluci ze ZŠ Chyšky.
Krajské kolo se hrálo systémem "každý s každým" 1x10 minut hrubého času.
Vítězné družstvo píseckého okresního kola, ZŠ Chyšky, hrálo v krajském kole v této sestavě:
Miroslav Pešička (brankář ) - Patrik Žiga, Rostislav Januš, Vít Strouhal, Lukáš Prášek, Martin Krause, Filip Procházka, Vladimír Šimák, Vojtěch Petřík a Radim Holík.
Chlapci z Čertovy hrbatiny náš okres, svou školu a obec reprezentovali na výbornou, když ještě do svého posledního utkání stále měli šanci na celkové prvenství a tím i postup. V posledním zápase s chlapci ze ZŠ Kunžak však neměli štěstí, neproměňovali vyložené gólové šance a soupeř je potrestal rychlými brejky. Přesto však vybojovali druhé místo, získali krásné stříbrné medaile a diplom.
A zde jsou jejich jednotlivé zápasy odehrané v krajském kole:
ZŠ Chyšky - ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 1:1
V úvodním utkání si chyšečtí kluci vypracovali úvodní dvě šance, gólem však skončila až střela Lukáše Práška. V dalším průběhu se zápas vyrovnal a táborští kluci vyrovnali na 1:1.
ZŠ Chyšky - ZŠ Kaplice 2:0
Druhý zápas nezačali kluci z Chyšek dobře, když byl nejprve vyloučen Patrik Žiga za hru na zemi. Paradoxně však v oslabení chyšecký Vít Strouhal vstřelil první gól. Vzápětí byl vyloučen chyšecký Lukáš Prášek za bránění brankáře a Chyšky hrály jen ve třech. I přes toto dvojnásobné oslabení se podařilo Patriku Žigovi, nečekanou střelou z půlky hřiště, vstřelit druhou a rázem Chyšky šly do dvojnásobného vedení. V dalším průběhu se již nepodařilo nikomu skórovat.
ZŠ Chyšky - ZŠ Zborovská Tábor 1:1
V třetím utkání nastoupily Chyšky proti největšímu favoritu turnaje. Táborští šli do vedení, další průběh zápasu však byl vyrovnaný a Rostislav Januš zajistil Chyškám remízový bod.
ZŠ Chyšky - ZŠ Strakonice 2:1
Chyšečtí zaspali úvod utkání a soupeř šel již po 15 sec. do vedení. Kluci z Chyšek se probudili a Vít Strouhal dvěma góly otočil skóre zápasu. Tímto vítězstvím si již kluci zajistili medailové umístění.
ZŠ Chyšky - ZŠ Dubné 1:1
V tomto zápase nastupovali chyšečtí proti nejslabšímu družstvu. Převaha byla znát, Rostislav Januš vstřelil úvodní gól, ale další vyložené gólovky zůstaly neproměněné. To se stalo pro Chyšky osudné a soupeř srovnal střelou z ojedinělé akce.
Tento výsledek již Chyškám zajišťoval stříbrné medaile.
ZŠ Chyšky - ZŠ Kunžak 0:3
Ve svém závěrečném utkání stále měly Chyšky naději na celkové prvenství. Musely by však porazit kluky z Kunžaku ( to měla být tutovka ) a v následujícím utkání museli kluci ze ZŠ Zborovská Tábor prohrát s kaplickou školou.
Chlapci šli za svým vítězstvím, střely míjely branku Kunžaku, ale nikdo se nemohl trefit. Soupeř "zabetonoval" svou obranu a po střelách Januše a Petříka, které se odrazily od obrany, Kunžak z rychlých brejků skóroval. I stav 0:2 však mohli chyšečtí otočit, Prášek šel sám na brankáře a těsně přestřelil, vzápětí dokonce trojice chyšeckých hráčů šla na soupeřova gólmana, ale opět nic. Nevyužity zůstaly i další gólovky a tak Kunžak vstřelil třetí branku po chybě chyšeckého brankáře.
Pro Chyšky tak zůstaly "jen" stříbrné medaile.

výsledky ( formát xls, Microsoft Excel)

A zde jsou jednotlivé zápasy turnaje:
ZŠ Zborovská Tábor - ZŠ Chyšky 1:1, - ZŠ Strakonice3:1, - ZŠ Kaplice 0:0, - ZŠ Kunžak 2:0, - ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 1:0, - ZŠ Dubné 4:1
ZŠ Chyšky - ZŠ Strakonice 2:1, - ZŠ Kaplice 2:0, - ZŠ Kunžak 0:3, - ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 1:1, - ZŠ Dubné 1:1
ZŠ Strakonice - ZŠ Kaplice 1:0, - ZŠ Kunžak 2:0, - ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 1:3, - ZŠ Dubné 2:1
ZŠ Kaplice - ZŠ Kunžak 2:2, - ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 3:0, - ZŠ Dubné 2:0
ZŠ Kunžak - ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 2:0, - ZŠ Dubné 0:0
ZŠ Mikuláše z Husi Tábor - ZŠ Dubné 2:0
Celkové pořadí krajského kola:
1. ZŠ Zborovská Tábor 6 4 2 0 11:3 10 bodů, 2. ZŠ Chyšky 6 2 3 1 7:7 7 bodů, 3. ZŠ Strakonice 6 3 0 3 8:9 6 bodů, 4. ZŠ Kaplice 6 2 2 2 7:5 6 bodů, 5. ZŠ Kunžak 6 2 2 2 7:6 6 bodů, 6. ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 6 2 1 3 6:8 5 bodů, 7. ZŠ Dubné 6 0 2 4 3:11 2 body
O pořadí družstev na 3.-5. místě rozhodla, při stejném počtu bodů, tabulka ze vzájemných zápasů a ty měly nejlepší ZŠ Strakonice.
Do kvalifikace na republikový přebor, který se uskuteční již v pátek 28.1.2011 v Plzni, postoupili kluci ZŠ Zborovská Tábor.
"OU"
Na fotosnímku 9298 Josefa Fuky jsou zelené Chyšky v prohraném utkání s Kunžakem.
Na fotosnímku 9301 Josefa Fuky předává ředitel DDM Tábor Josef Musil stříbrné medaile chyšeckým chlapcům,zleva: Rostislav Januš a Patrik Žiga.
Na fotosnímku 9303 Josefa Fuky jsou stříbrní chyšečtí chlapci,zleva stojí: Vladimír Šimák, Patrik Žiga, Rostislav Januš, Vít Strouhal, Radim Holík, Martin Krause, Vojtěch Petřík, Filip Procházka, klečí Lukáš Prášek, leží brankář Miroslav Pešička
Na fotosnímku 9304 Josefa Fuky jsou stříbrní chyšečti chlapci, zleva sedí: Miroslav Pešička, Filip Procházka, Radim Holík, Martin Krause, Vít Strouhal, Vladimír Šimák, Rostislav Januš, Patrik Žiga,Vojtěch Petřík, vpředu Lukáš Prášek.
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113