V chyšecké škole zněla i hymna EU

10. 5. 2011
(system)

Chyšky - Úterní dopoledne, 10. května 2011, se na chyšecké škole vyznačovalo projektovým dnem, který pro své spolužáky II. stupně připravili žáci a žákyně deváté třídy. Nesl název "EVROPSKÁ UNIE".
První vyučovací hodinu se žáci a žákyně šesté, sedmé a osmé třídy shromáždili v učebně deváté třídy. Zde na interaktivní tabuli zhlédli tři prezentace. Byly to zajímavé informace o EU, dále charakteristika jednotlivých států EU, včetně jejich polohy na mapě Evropy a geneticky modifikované plodiny na obalech potravin.
Zajímavý byl i animovaný film o ekonomice či hymna EU. V dalším průběhu projektového dne si každá třída vytvořila tři soutěžní družstva a dle rozpisu plnila jednotlivé úkoly. Mezi nimi byly instituce EU, mapa Evropy či specifická čísla. V učebně osmé třídy se řešily peníze a bankovky, poznávačka o státech EU a samotné EURO.
V devítce se pak řešil znalostní test, označovalo zboží a poznávaly symboly EU. Poslední, dopolední vyučovací hodinu došlo k vyhodnocení projektového dne, včetně malých cen pro všechny.
Vítězná družstva obdržela publikace o EU a každý účastník pohled. Na fotosnímku 0099 Josefa Fuky je zleva: Lukáš Lívanec a David Havel při prezentaci svého úkolu na interaktivní tabuli.
Na fotosnímku 0105 Josefa Fuky jsou žáci 6.třídy při řešení svého úkolu,zleva: Veronika Havlová, Jana Křížková, Josef Jakeš a Michal Zelenka. Na fotosnímku 0106 Josefa Fuky jsou při své prezentaci, zleva: Markéta Petrová a Daniel Januš.

Mgr.Fuka Josef

 

fotogalerie byla smazána