Chyšecká děvčata byla blízko medaile

1. 2. 2012
Josef Fuka
sport

Strakonice,tělocvična ČZ - Ve středu 1.února 2012 se ve strakonické tělocvičně TJ ČZ uskutečnilo krajské finále ORION FLORBAL CUPU ve florbale dívek 6.-7.tříd ZŠ, kterého se také zúčastnila děvčata ze ZŠ Chyšky, jako vítězky píseckého okresního finále.
Jejich soupeřkami byla děvčata ze ZŠ Chotoviny (okr. Tábor), ZŠ Komenského Dačice (okr. Jindřichův Hradec), ZŠ Týna nad Vltavou (okr. České Budějovice), ZŠ Kaplice (okr. Český Krumlov) a ZŠ Poděbradova Strakonice (okr. Strakonice). Zastoupení neměl jen okres Prachatice.
Hrálo se systémem "každý s každým" 12 minut hrubého času, zvláštností bylo, že se hrálo bez mantinelů.
Odehrály se první dva zápasy krajského finále. Po nich k prvnímu svému utkání nastoupila chyšecká děvčata proti ZŠ Týn nad Vltavou. Soupeřky se však na hřiště nedostavily a po 15 min. čekání rozhodčí zkontumovali utkání ve prospěch Chyšek.
Pak se však dostavila pí Gruzovská z DDM Strakonice, který toto krajské finále organizoval a zajišťoval. Rozhodla, že se utkání odehraje jako poslední v turnaji. Týn prý volal, že přijede později. Opravdu zvláštní rozhodnutí a narušení celého turnaje, když si uvědomíme, že chyšecká děvčata byla přítomna již v 7.30 hod.
Ke svému opravdu prvnímu utkání tak nastoupily dívky z Čertovy hrbatiny až v celkovém pátém utkání turnaje. Soupeřkami jim byly domácí dívky ze ZŠ Poděbradova Strakonice. V utkání měly Chyšky převahu a po zásluze vysoko vyhrály 5-0, když jejich branky vstřelily: 4 - Celestina Vaverková a 1 - Anna Pintová.
Druhé střetnutí v turnaji sehrály chyšecké dívky proti ZŠ Komenského Dačice. Ve vyrovnaném utkání děvčata nevyužila šance a nepodařilo se jim vstřelit žádnou branku. Utkání skončilo 0-0.
Třetím soupeřem jim byly děvčata ze ZŠ Chotoviny. Co bylo platné, že Chyšky měly převahu a šance. Soupeř je potrestal dvěma góly a Chyšky prohrály 0-2.
V dalším střetnutí čekal chyšecká děvčata favorit turnaje, ZŠ Kaplice. Děvčata se snažila, hrála dobře, ale soupeř vyhrál 4-1.
Jedinou branku Chyšek vstřelila Anna Pintová.
Poslední utkání pro Chyšky bylo to odložené s Týnem nad Vltavou. V závěrečném střetnutí celého turnaje musely dívky z Chyšek vyhrát, aby si domů vezly medaile. V zápase měly převahu a šance. První branku, vstřelenou Celestinou Vaverkovou, nepochopitelně rozhodčí neuznali. A tak Chyšky daly Annou Pintovou branku regulérní. Následovaly další nevyužité "gólovky" a tak soupeř v poslední minutě vyrovnal na 1-1. Ještě v závěrečném náporu byly vidět chyšecké neproměněné šance a pak již jen zklamání. Medaile byly velice blízko. Bronz vybojoval Týn nad Vltavou.
Pro Chyšky tak zbyly pouze "bramborové medaile" za čtvrté místo.
Chyšecká děvčata nastupovala v tomto složení: Veronika Havlová-Kristýna Tkadlecová, Kristýna Petrová, Jana Křížková, Anna Bočanová, Lucie Dvořáková, Kateřina Štvánová, Monika Chocholová, Celestina Vaverková a Anna Pintová.
Jednotlivá utkání turnaje skončila takto:
ZŠ Kaplice - ZŠ Komenského Dačice 3-0, - ZŠ Týn nad Vltavou 0-0, - ZŠ Chyšky 4-1, - ZŠ Chotoviny 4-0, - ZŠ Poděbradova Strakonice 4-1
ZŠ Komenského Dačice - ZŠ Týn nad Vltavou 1-0, - ZŠ Chyšky 0-0, - ZŠ Chotoviny 1-0, - ZŠ Poděbradova Strakonice 0-0
ZŠ Týn nad Vltavou - ZŠ Chyšky 1-1, - ZŠ Chotoviny 1-0, - ZŠ Poděbradova Strakonice 0-0
ZŠ Chyšky - ZŠ Chotoviny 0-2, ZŠ Poděbradova Strakonice 5-0
ZŠ Chotoviny - ZŠ Poděbradova Strakonice 0-0
Pořadí krajského finále:
1. ZŠ Kaplice 5 4 1 0 15-2 13 bodů, 2. ZŠ Komenského Dačice 5 2 2 1 2-3 8 bodů, 3. Týn nad Vltavou 5 1 3 1 2-2 6 bodů, 4. ZŠ Chyšky 5 1 2 2 7-7 5 bodů, 5. ZŠ Chotoviny 5 1 1 3 2-6 4 body, 3. ZŠ Poděbradova Strakonice 5 0 3 2 1-9 3 body
"OU"
Na fotosnímku 2615 Josefa Fuky je na úvodním buly v utkání se Strakonicemi v zeleném chyšecká Celestina Vaverková.
Na fotosnímku 2616 Josefa Fuky jsou chyšecká děvčata po vítězství 5-0 nad Strakonicemi.
Na fotosnímku 2621 Josefa Fuky je chyšecká šance (Anna Pintová) v rozhodujícím utkání o medaile s Týnem nad Vltavou.
Na fotosnímku 2624 Josefa Fuky jsou chyšecká děvčata po závěrečném střetnutí s Týnem, zleva stojí: Kristýna Tkadlecová, Kateřina Štvánová, Anna Pintová, Jana Křížková, Lucie Dvořáková, Monika Chocholová, Celestina Vaverková, Kristýna Petrová, Anna Bočanová, vpředu sedí brankářka Veronika Havlová.


Ods. Mgr. Fuka Josef, 39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána