Chyšecká děvčata se vrátila s bronzovými medailemi

9. 2. 2012
(system)

Sezimovo Ústí,hala TJ Spartak MAS - Ve čtvrtek 9.února 2012 se ve sportovní hale TJ Spartaku MAS v Sezimově Ústí uskutečnilo krajské finále ORION FLORBAL CUPU ve florbale dívek 8.-9.tříd ZŠ, kterého se také zúčastnila děvčata ze ZŠ Chyšky, jako vítězky píseckého okresního finále.
Jejich soupeřkami byla děvčata ze ZŠ Chotoviny, ZŠ Tábor,Helsinská ( obě okr. Tábor), ZŠ Komenského Dačice (okr. Jindřichův Hradec), ZŠ Týn nad Vltavou,Malá Strana (okr. České Budějovice), ZŠ Malonty (okr. Český Krumlov) a ZŠ F.L.Čelakovského Strakonice (okr. Strakonice).
Zastoupení neměl jen okres Prachatice.
Hrálo se systémem "každý s každým" 10 minut hrubého času.
Odehrály se první dva zápasy krajského finále. Po nich k prvnímu svému utkání nastoupila chyšecká děvčata proti ZŠ F.L.Čelakovského Strakonice. Soupeřky se však pro dopravní zpoždění na hřiště nedostavily a tak musel být časový pořad zápasů, podobně jako na finále mladších dívek ve Strakonicích, změněn. Zajímavostí je, že se opět jednalo o soupeře chyšeckých děvčat.
Ke svému opravdu prvnímu utkání tak nastoupily dívky z Čertovy hrbatiny až v celkovém pátém utkání turnaje. Soupeřkami jim byly domácí dívky ze ZŠ Helsinská Tábor. V utkání měly Chyšky převahu a po zásluze vyhrály 1-0, když jejich branku vstřelila Nina Bardová.
Druhé střetnutí v turnaji sehrály chyšecké dívky proti ZŠ F.L.Čelakovského Strakonice. Chyšecká děvčata nevyužila šance a nepodařilo se jim vstřelit více než jednu branku. Utkání skončilo 1-0, když branku dala opět Nina Bardová.
Třetím soupeřem chyšeckým děvčatům byla děvčata ze ZŠ Malá Strana Týn nad Vltavou. Co bylo platné, že Chyšky měly mírnou převahu a šance. Soupeř je potrestal gólem třicet sekund před koncem zápasu a Chyšky prohrály 0-1.
V dalším zápase čekala chyšecká děvčata ZŠ Komenského Dačice. Děvčata se snažila, hrála dobře, ale branku se jim nepodařilo vstřelit. Utkání skončilo 0-0.
Předposlední utkání pro Chyšky bylo se ZŠ Chotoviny. Rovněž v tomto střetnutí měla chyšecká děvčata šance, ale opět zůstaly nevyužité. Zápas skončil 0-0.
V posledním utkání čekal dívky z Čertovy hrbatiny favorit celého turnaje, ZŠ Malonty. Favorit se poměrně brzy ujal vedení a vypadalo to, že předpoklady potvrdí a vyhraje. Velká obětavost, bojovnost a výborný výkon chyšecké brankářky Anny Kohoutové vedly k chyšeckému vyrovnání na 1-1 brankou Niny Bardové. V závěru se Malonty snažily vstřelit vítěznou branku, ale výborná golmanka Kohoutová jim to nedovolila.
O tom, že Anna Kohoutová byla v chyšecké brance jednička, svědčí i ten fakt, že v celém turnaji pustila jen dva góly.
V konečném pořadí pak dívky z Chyšek vybojovaly bronzové medaile.
Chyšecká děvčata nastupovala v tomto složení: Anna Kohoutová - Lucie Petříková, Sabina Mikotová, Dominika Trpková, Nina Bardová, Gabriela Kopencová, Anežka Řehořová a Michaela Koudelková.
Jednotlivá utkání turnaje skončila takto:
ZŠ Malonty - ZŠ Komenského Dačice 3-0, - ZŠ Malá Strana Týn nad Vltavou 2-2, - ZŠ Chyšky 1-1, - ZŠ Chotoviny 3-0, - ZŠ F.l.Čelakovského Strakonice 4-0, - ZŠ Helsinská Tábor 4-0
ZŠ Komenského Dačice - ZŠ Malá Strana Týn nad Vltavou 1-1, - ZŠ Chyšky 0-0, - ZŠ Chotoviny 0-1, - ZŠ F.L.Čelakovského Strakonice 2-0, - ZŠ Helsinská Tábor 3-0
ZŠ Malá Strana Týn nad Vltavou - ZŠ Chyšky 1-0, - ZŠ Chotoviny 1-0, - ZŠ F.L.Čelakovského Strakonice 3-2, - ZŠ Helsinská Tábor 1-1
ZŠ Chyšky - ZŠ Chotoviny 0-0, ZŠ F.L.Čelakovského 1-0, - ZŠ Helsinská Tábor 1-0
ZŠ Chotoviny - ZŠ F.L.Čelakovského Strakonice 3-0, - ZŠ Helsinská Tábor 2-0
ZŠ F.L.Čelakovského Strakonice - ZŠ Helsinská Tábor 2-0
Pořadí krajského finále:
1. ZŠ Malonty 6 4 2 0  17-3  14 bodů, 2. ZŠ Malá Strana Týn nad Vltavou  6 3 3 0  9-6  12 bodů, 3. ZŠ Chyšky  6 2 3 1  3-2  9 bodů, 4. ZŠ Komenského Dačice  6 2 2 2  6-5  8 bodů, 5. ZŠ F.L.Čelakovského Strakonice  6 1 0 5  4-13 3 body, 6. ZŠ Helsinská Tábor 6 0 1 5  1-13 1 bod
Mimo pořadí: ZŠ Chotoviny
"OU"
Na fotosnímku 2664 Josefa Fuky, čtyři sekundy chybí do konce utkání Chyšky (zelené dresy) - Helsinská Tábor 1-0
Na fotosnímku 2681 Josefa Fuky, chyšecká děvčata (zelené dresy) v závěrečném utkání Chyšky-Malonty 1-1
Na fotosnímku 2682 Josefa Fuky, chyš. děvčata po skončení turnaje, zleva stojí: Gabriela Kopencová, Nina Bardová, Dominika Trpková, Lucie Petříková, Sabina Mikotová, zleva klečí: Anežka Řehořová, Anna Kohoutová, Michaela Koudelková
Na fotosnímku 2702 Josefa Fuky jsou chyšecká děvčata s pohárem, diplomem a medailemi po slavnostním vyhodnocení, zleva stojí: Anežka Řehořová, Gabriela Kopencová, Lucie Petříková, Dominika Trpková, Sabina Mikotová, Michaela Koudelková, v dřepu kapitánka Nina Bardová s pohárem, leží brankářka Anna Kohoutová
Ods. Mgr. Fuka Josef, 39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána