Chyšecké florbalistky mají místo bronzu stříbro?

18. 2. 2012
Josef Fuka
sport
Sezimovo Ústí, Chyšky - Ve čtvrtek 9. února 2012 se chyšecké žákyně z 8.-9.třídy vrátily ze Sezimova Ústí z krajského finále ve florbalu s bronzovými medailemi a pohárem za třetí místo.
Uplynul týden a na ZŠ Chyšky přišlo opravené pořadí krajského finále s tím, že po ukončení turnaje byl zjištěn neoprávněný start žákyně Andrei Ouškové ze ZŠ Malonty. Družstvo ZŠ Malonty bylo dáno dle řádu AŠSK ČR mimo pořadí a opravené pořadí dává právo postupu na kvalifikaci republikového finále do Plzně družstvu ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana.
Dále se píše, citace: "Po dohodě s AŠSK a OŠMT Jihočeského kraje budou medaile a poháry z ekonomických a provozních důvodů ponechány tak, jak byly vyhlášeny dne 9.2.2012."
Co k tomu dodat? Opravdu prazvláštní rozhodnutí. Vždyť i na samotných olympijských hrách se medaile vracejí a dodatečně předávají následujícím závodníkům v pořadí.
Chyšecká děvčata tak i nadále budou vlastnit pohár za třetí místo a bronzové medaile!!!
Celkové pořadí je tedy toto:
1. ZŠ Týn nad Vltavou,Malá Strana-postupo do kvalifikace na republikové finále, 2. ZŠ Chyšky, 3. ZŠ Dačice,Komenského, 4. ZŠ F.L.Čelakovského Strakonice, 5. ZŠ Tábor, Helsinská
Mimo pořadí: ZŠ Malonty a ZŠ Chotoviny.
"OU"
Na fotosnímku 2702 Josefa Fuky jsou chyšecké dívky s pohárem, bronzovými medailemi a dipomem za 3.místo.
Zleva stojí: Anežka Řehořová, Gabriela Kopencová, Lucie Petříková, Dominika Trpková, Sabina Mikotová, Michaela Koudelková, ve dřepu kapitánka Nina Bardová a leží brankářka Anna Kohoutová.
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113