Chyšečtí kluci v 1.kole fotbalové soutěže CocaCola Školského poháru

26. 4. 2012
Josef Fuka
sport

Kamýk nad Vltavou - Ve čtvrtek 26. dubna 2012 se na fotbalovém hřišti v Kamýku nad Vltavou uskutečnilo 1. kolo fotbalové soutěže pro ZŠ CocaCola Školského poháru za účasti družstva domácí ZŠ Kamýk nad Vltavou, ZŠ Propojení Sedlčany, ZŠ Chyšky a ZŠ J.Á.K. Milevsko.
Za velmi pěkného, slunečného a teplého počasí se hrálo systémem "Každý s každým" na 2x20 min., když jednotlivá utkání řídili učitelé tělesné výchovy zmíněných škol, za Chyšky Josef Fuka a za Milevsko Miloš Haluška. A jak soutěž dopadla?
V prvním utkání se střetlo domácí družstvo ZŠ Kamýk nad Vltavou proti jednomu z favoritů ZŠ Propojení Sedlčany. Průběh zápasu byl jednoznačný s výsledkem 0-8 pro Sedlčany.
Ve druhém zápase se utkali zástupci našeho regionu, tedy ZŠ J.Á.K. Milevsko proti Chyškám. Favoritem střetnutí byli jednoznačně milevští kluci, kteří také měli utkání ve své moci. Chyšečtí výborně bránili a tak nedovolili milevským chlapcům vstřelit více než jednu branku po nedorozumění v obraně. Milevským střelcem byl Patrik Máchal. V samotném závěru měl vyloženou šanci na vyrovnání Rostislav Januš, ale jeho střela z hranice malého vápna těsně minula milevskou bránu.
Chyškám výborně zachytal Martin Krause.
V dalším střetnutí nastoupili proti sobě dva favorité, Milevsko a Sedlčany. Předem bylo jasné, že vítěz tohoto zápasu postoupí do dalších bojů této soutěže. Ve vyrovnaném utkání byli úspěšnější milevští kluci, kteří brankou Romana Maršíka opět vyhráli 1-0.
Po tomto utkání nastoupili chyšečtí chlapci a jejich soupeřem byla domácí ZŠ Kamýk nad Vltavou. I zde bylo jané, že v tomto střetnutí půjde o celkové třetí místo. Chyšky hrály dobře, ale většinu svých vyložených šancí nedovedly proměnit, např. Josef Jakeš šel dvakrát sám na brankáře, stejnou šanci měl i Vojtěch Petřík, střely Rostislava Januše končily buď těsně vedle či na výborném brankáři soupeře. O utkání nakonec rozhodla situace "Nedáš dostaneš", když po neproměněné vyložené šanci chyšeckých soupeř z protiútoku rozhodl zápas ve prospěch domácích. Chyškám opět výborně zachytal Martin Krause. Po tomto vysilujícím zápase nastoupili chyšečtí kluci proti favoritu ze Sedlčan. Začátek byl dobrý, ale po obdržené první brance již chyšeckým scházeli síly a motivace. Utkání se tak změnilo v jednoznačné s konečným výsledkem 0-9 pro Sedlčany.
I v závěrečném zápase ZŠ Kamýk nad Vltavou - ZŠ J.Á.K. Milevsko již o nic nešlo, soupeř milevských se snažil, ale milevští kluci potvrdili svůj postup vítězstvím 3-0, když jejich branky vstřelili Jakub Svojše 2 a Jakub Procházka 1. Pořadí 1.kola Coca Cola Školského poháru:
1. ZŠ J.Á.K. Milevsko 3 3 0 0 5-0 9 bodů, 2. ZŠ Propojení Sedlčany 3 2 0 1 17-1 6 bodů, 3. ZŠ Kamýk nad Vltavou 3 1 0 2 1-11 3 body, 4. ZŠ Chyšky 3 0 0 3 0-11 0 bodů.
Naši kluci odehráli turnaj v této sestavě: Martin Krause,8.tř. - Dominik Zeman,7.tř., Filip Procházka,7.tř., Ladislav Mašek,9.tř., Radim Holík,8.tř., Petr Kolář,9.tř., Vojtěch Chochole,9.tř., Rostislav Januš,8.tř., Vít Strouhal,8.tř., Patrik Žiga,7.tř., Vojtěch Petřík,7.tř., Josef Jakeš,7.tř.
"OU" Na fotosnímku 3587 Josefa Fuky je situace po rohovém kopu v utkání Milevsko (modrobílé dresy) - Chyšky (zelené).
Na fotosnímku 3590 Josefa Fuky je situace po rohovém kopu v utkání Milevsko (modrobílé dresy) - Sedlčany (bílé).
Na fotosnímku 3591 Josefa Fuky je záběr z utkání Kamýk (modré dresy) - Chyšky (zelené).
Na fotosnímku 3592 Josefa Fuky milevský trenér Milaberský ošetřuje rameno chyšeckého hráče Vojtěch Petříka.

Ods. Mgr.Fuka Josef, 39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána