ČT 1 natáčela lyžařský kurz chyšeckých sedmáků

7. 2. 2012
(system)

Chyšky, Zaluží - V úterý 7. února 2012 se chyšečtí sedmáci sešli na sjezdovce u pana Procházky v Zaluží, aby si zdokonalili své sjezdařské umění a návyky. Jak se lidově říká "Mrzlo, jen praštilo". Ráno bylo -17 stupňů a foukal nepříjemný, mrazivý větřík, doprovázený drobným sněžením. Na svah se však dostavily děti odolné všem těmto přírodním podmínkám.
Jejich zdokonalovací lyžařský kurz byl však něčím zajímavý. Na lyžařském svahu se ten den totiž objevilo auto se značkou ČT 24. Vystupuje velice známá a populární redaktorka Kristýna Vrkočová se svým televizním kameramanem.
Sedmáci jsou z toho trochu rozpačití, podobně i rodiče, kteří přivezli své potomky na lyžařský výcvik.

 

Práce zástupců ČT byla obdivuhodná. Celé dopoledne vydrželi na lyžařském svahu, i když počasí nebylo příliš příznivé, natáčeli záběry dětí při jejich výcviku, pořizovali rozhovory s dětmi, rodiči, majitelem lyžařského zařízení či vyučujícím.
V době svačiny a odpočinku dětí si vzájemně popovídali a ochutnali i příjemné občerstvení, které připravil pan František Procházka.
Tak jak se zpříjemňovala atmosféra na svahu, počasí se lepšilo, a závěr kurzu, za přítomnosti ČT, byl u konce.
Svou návštěvu pak zakončili pracovníci ČT u běžecké trasy nedaleko MŠ a v samotné chyšecké škole při natáčení dětí při zaslouženém obědu ve školní jídelně.
Reportáž pak mohli všichni vidět, ještě ten samý den, v regionálním vysílání i při předpovědi počasí na ČT1.
Nutno uznat, práce byla opravdu kvalitní.
"OU"
Na fotosnímku 2647 jsou sedmáci chyšecké školy s uč. Tv při nástupu lyž. kurzu v Zaluží.
Na fotosnímku 2650 redaktorka ČT Kristýna Vrkočová za přítomnosti kameramana pořizuje rozhovor s rodiči, v pozadí jsou sedmáci.
Na fotosnímku 2653 natáčí kameraman ČT nástup 7.tř. před lyž. kurzem.
Na fotosnímku 2654 redaktorka ČT Kristýna Vrkočová, za asistence kameramana,zpovídá žákyni 7.tř. Celestinu Vaverkovou.
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána