Dvojnásobné prvenství chyšeckých florbalistů

22. 3. 2012
Josef Fuka
sport

Písek - Ve čtvrtek 22.března 2012 se v obloukové hale TJ Sokol v Písku uskutečnilo okresní kolo florbalové soutěže "O pohár ministra školství" pro ZŠ našeho okresu.
Hrálo se podle pravidel florbalové unie, na 2x8 min. superhrubého času, s hracím systémem 5+1 v kategoriích dívek a v kategorii chlapců.
Vítězná družstva postoupila do tzv. eliminace.
V soutěži dívek startovala tři družstva, ZŠ Chyšky, ZŠ Protivín a ZŠ Čimelice.
ZŠ Chyšky - ZŠ Protivín 3:0
V prvním utkání nastoupila chyšecká děvčata proti protivínským a po mírné převaze vyhrála brankami Dominiky Trpkové, Celestiny Vaverkové a Niny Bardové.
ZŠ Chyšky - ZŠ Čimelice 2:1
Druhé utkání turnaje dívek mohlo již určit vítěze okresního kola. To by Chyšky musely vyhrát. Do utkání však lépe vstoupily dívky z Čimelic, které se ujaly vedení. V dalším průběhu však Chyšky vyrovnaly Ninou Bardovou a po chvilce toto utkání rozhodla chyšecká Dominika Trpková. Děvčata z Čertovy hrbatiny tak vyhrála celý turnaj a postoupila do eliminace, která se uskuteční ve středu 25. dubna v Týně nad Vltavou. Jejich soupeři budou vítěz okresu České Budějovice, vítěz okresu Tábor, druhý tým z okresu Tábor a ZŠ Kaplice-vítěz okresu Český Krumlov.
ZŠ Čimelice - ZŠ Protivín 3:0
V posledním utkání dívčího turnaje tak šlo o to, kdo skončí druhý a kdo třetí. Lepším týmem byly Čimelice a svým vítězstvím rozhodly o svém druhém místě.
Tabulka okresního kola:
1. ZŠ Chyšky 2 2 0 0  5:1  6 bodů, 2. ZŠ Čimelice 2 1 0 1  5:2  3 body, 3. ZŠ Protivín  2 0 0 2  0:7  0 bodů
Vítězné družstvo Chyšek hrálo v této sestavě: Anna Kohoutová - Lucie Petříková, Kristýna Tkadlecová, Monika Chocholová, Gabriela Kopencová, Dominika Trpková, Nina Bardová, Celestina Vaverková a Anna Pintová.
"OU"
Na fotosnímku 3016 Josefa Fuky v utkání Čimelice - Chyšky bojuje v zeleném dresu Dominika Trpková o míček.
Na fotosnímku 3018 Josefa Fuky je vítězné družstvo ZŠ Chyšky, zleva stojí: Anna Pintová, Celestina Vaverková, Dominika Trpková, Kristýna Tkadlecová, Monika Chocholová, Gabriela Kopencová, vpředu zleva klečí: Lucie Petříková, brankářka Anna Kohoutová a Nina Bardová.
Ods. Mgr.Fuka Josef, 39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána