Chyšecký kulturní dům byl svědkem zdařilé Jarní akademie

10. 5. 2012
(system)
Chyšky - Je čtvrteční, májový podvečer, 10.května 2012. V tento den se chyšecké děti se svými rodiči a prarodiči chystaly do místního kulturního domu.
Škola pořádala pro rodiče Jarní akademii.
Lidé vstupují do "kulturáku" a u vchodu je vítají sympatické tváře a rozzářené oči. Většina z nich přispívá do kasičky.
Do rukou dostávají Bulletin 2012 vydaný u příležitosti Jarní akademie. Ten obsahuje program dnešního kulturního vystoupení a při otevření programu čtou příspěvky vedení školy a jednotlivých vyučujících.
Obdivují, co všechno děti chyšecké školy dokázaly v jednotlivých předmětech na krajských, okresních či jiných soutěžích. Je zde i mimoškolní činnost školní družiny či aktivity školy v oblasti EVVO.
Lidé své programy odkládají. Chyšecký sál totiž tleská. Na pódiu jsou slyšet vlídná slova uvádějících osmáků Anežky a Víta. Celou akademii svým úvodním slovem zahajuje ředitelka školy Jana Korandová.
A to již na scénu vstupují malé děti, dle programu je na pořadu vystoupení žáků I.stupně. Z pódia jsou slyšet písně, hudba a básničky. Děti jsou usměvavé a je vidět, že mají ze svého vystoupení upřímnou radost. Oceňují to i jejich rodiče či příbuzní svým potleskem. Zasloužený aplaus sklízí i houslistka Vlasta Jindrová.
Druhým bodem je vystoupení aerobiku děvčat I.stupně, které s nimi nacvičily sedmačky Anna Pintová a Lucie Dvořáková.
Děvčata svým vystoupením roztleskala sál a mnoho z přítomných by nejraději cvičilo s nimi. Mládí je mládí a cvičící žákyně to opět potvrdily.
Po rytmickém cvičení se na jevišti objevili malí herci. Divadelní kroužek, pod vedením ředitelky Jany Korandové a učitelky Lenky Pešičkové, si na Jarní akademii připravil divadelní představení "Popelka". Představení se líbilo a děti sklidily zaslouženou odměnu ve formě potlesku svých nejbližších.
V další části programu patřilo jeviště chyšeckého kulturního domu operetce o Šípkové Růžence, kterou s dětmi připravila děvčata sedmé třídy Jana Křížková a Celestina Vaverková. Přítomné obecenstvo nepřestávalo tleskat. Výkony malých zpěváků a zpěvaček byly úžasné.
Po operetce jsou na scéně výborné chyšecké zpěvačky Jana Křížková, Anna Pintová a Celestina Vaverková. Toto trio se právě vrátilo z krajského kola Jihočeského zvonku a v něm bylo oceněno zlatým pásmem. Jejich pěvecké vystoupení se divákům líbilo a od diváků byl slyšet neutuchající aplaus.

Potlesk neutuchal ani při dalším programovém čísle. Sálem znělo vystoupení hudební skupiny JEDEMETAM s netradičním folkem a s novými originálními písničkami muzikanta Jaromíra Kašpara.
Letošní chyšeckou Jarní akademii pak zakončila pěvecká life show Oběžná dráha, kterou uvedlo Studio LAVADERO.

Kdo přišel a viděl, ten musel uznat, kvalita je kvalita, úspěch zpěvaček zasloužený, výkon perfektní.
Akademie končí potleskem diváků.


Na fotosnímku 3844 Josefa Fuky je vystoupení dětí I.st.
Na fotosnímku 3848 Josefa Fuky je cvičební aerobiku.
Na fotosnímku 3851 Josefa Fuky je ukázka z divadelního představení "Popelka".
Na fotosnímku 3859 Josefa Fuky je ukázka z operetky o Šípkové Růžence".
Na fotosnímku 3867 Josefa Fuky je ukázka z vystoupení Oběžné dráhy.


"OU"
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána