Mládí zvítězilo nad dříve narozenými

25. 6. 2012
Josef Fuka
sport

Chyšky - Závěr školního roku na Čertově hrbatině byl také ve znamení sportu. Část pondělního dopoledne, 25.června, byla věnována populární hře, fotbalu. V Polsku a na Ukrajině vrcholilo fotbalové ME. V Chyškách o tak vysoké pocty nešlo. Z podnětu místního, děkana Jindřicha Zdíka, se za velmi chladného počasí, zatažené oblohy na fotbalovém hřišti uskutečnilo střetnutí "Mladých" proti "Dříve narozeným". Tým "Dříve narozených" byl složen ze školníka, dvou učitelů, děkana a dvou premonstrátů. To družstvo "Mladých" na tom bylo lépe, vždyť bylo tvořeno z "aktivních" fotbalistů 7.-9.třídy a na střídačce mělo dostatek hráčů. Byl zde i rozhodčí, věčně usměvavý Patrik Kosek, donedávna ještě také žák chyšecké školy. Hrálo se v počtu 4+1, dvakrát třicet minut o fotbalovou zlatou sošku, kterou vítězi věnovalo vedení chyšecké školy. Poražené družstvo pak dostalo sošku bronzovou. Ve školní vitríně je spousta pohárů, které žactvo školy vyhrálo na sportovištích. Nyní mohlo přidat další. Utkání mělo bouřlivou atmosféru všech školních dětí, které se rozdělily na dva tábory a každý povzbuzoval svůj tým. Zápas měl opatrný začátek a byl zprvu vyrovnaný. Postupně se však začala projevovat větší rychlost a obratnost "Mladých", začly padat góly do branky "Dříve narozených", kteří spousty svých šancí neproměnili. V utkání nakonec vyhrál tým "Mladých" 8-4 a získal tak do vitríny další trofej. Po zápase se ještě kopaly penalty a v těch byli úspěšnější "Dříve narození".

Ředitelka školy Jana Korandová a její zástupkyně Monika Bardová tak předaly zlatou sošku družstvu "Mladých" a bronzovou týmu "Dřívě narozených".

Akce děkana Jindřicha Zdíka měla velký ohlas. No a ten už zase přemýšlí s čím přijde příště.

"OU"

Na fotosnímku 4295 z archivu Josefa Fuky je družstvo "Dříve narozených".
Na fotosnímku 4303 z archivu Josefa Fuky je nástup obou družstev, zelení družstvo "Mladých", červení družstvo "Dříve narozených" za asistence vedení školy.
Na fotosnímku 4325 z archivu Josefa Fuky je situace před brankou "Mladých".
Na fotosnímku 4312 z archivu Josefa Fuky  - o tuto fotbalovou sošku se hrálo.

Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána