Školní výlet do ZOO Větrovy

19. 6. 2012
(system)
Chyšky - ZOO Větrovy.
Závěr každého školního roku je ve znamení školních výletů. Svůj školní výlet již uskutečnili žáci a žákyně 1.,2.,3.,5.tř. ZŠ v Chyškách.
V úterý 19. června se autobus s dětmi vypravil směr ZOO Větrovy. Den předtím byl nádherný,teplý a slunečný. Výletní den však od samého počátku hrozil deštěm. Obloha zatažena a teplo. Při příjezdu do ZOO však bylo počasí stále příjemné. Děti procházejí bránou a první jejich kroky a pohledy směřují k opičkám. Není se co divit. Smíchu bylo plno. A to již páťáci Vítek s Aničkou stojí u výběhu pštrosa dvouprstého

a všem ukazují na tabulku s nápisem: ZŠ Chyšky je adoptivním rodičem pštrosa dvouprstého. Chyšecké děti ho tak vidí na vlastní oči.

Procházejí kolem množství různých druhů ovcí, koz, hladí si kůzlátka a druhák Lukáš se mazlí s opravdovým kozlem. V klecích obdivují pestrobarevné papoušky a upozorňují, že jeden je mimo klec a snaží se dostat zpět ke svým, ale marně.

Začíná drobně pršet. Děti vytahují z batůžků pláštěnky či deštníky.

Před deštěm se schovaly opičky, mladí lví sourozenci jsou však zvědaví na kolemjdoucí děti. Mladý král zvířat honí kolem plotu páťačku Elišku, asi se mu líbila barva její pláštěnky. Za mírného deště pokračuje prohlídka ZOO, děti se zastavují u výběhu lam a velbloudů dvouhrbých, obdivují krásně zbarvené pávi, moudré sovy, je zde i puštík. Před deštěm se ukryla liška a tak je vidět jen její zvědavá a chytrá hlava. Déšť houstne a tak se výletníci schovávají do malého altánku. I přes dešťové kapičky vybíhají na houpačku a voda jim při houpání nevadí. Po určité době přestává pršet, všude je mokro, bláto a mokrá zvířata. Přichází chvilka oddechu ve velkém stanu. Nákup různých dobrot a občerstvení. Přicházejí dvě průvodkyně, které chyšecké děti rozděluji na dvě skupiny. Bude se plnit připravený program. Ten začíná u pštrosa, který honí a kope zebry. Mladý lev opět honí Elišku kolem plotu a slunce se dere přes mraky. Začíná být tepleji a příjemné jsou i úkoly, které děti dostávají. Hravě je splní a dostávají pochvalu za své znalosti. Velký obdiv u dětí sklízí surikaty, ty jsou hodně zvědavé a krásně dětem "panáčkují". Při další zastávce stojí před dětmi nádherný tygr usurijský. Klidným krokem, jak na módní přehlídce, se ukáže dětem v celé své kráse. Medvěd hnědý, tak informuje nápis na cedulce. Marně ho děti hledají svým zrakem. Teprve na upozornění učitele vidí vysokou třešeň a v její koruně požírá tato šelma červenou pochoutku. Má 400 kg a větve láme, aby se dostal ke své pochoutce. Každý obdivuje jeho obratnost, vždyť mu hrozí pád do hlubokého příkopu. Po dalším úkolu přicházejí děti k divočákům, oblíbená jsou malá selátka. Obdiv dětí patří i obrovitému yaku a mláděti bílého klokana, nádherný albín. Velký prostor v ZOO mají jeleni, laně či daňci. Na stromových pahýlech se na sluníčku vyhřívají nosálové a nic kolem je nezajímá. V rybníce je možno vidět i želvy, kolem vody vodní ptáky. A u rybníka také končí prohlídka ZOO a připravený program. Děti jsou chváleny za své splnění úkolů i značné znalosti.

To se také již ozývají žaludky. Výletníci se uchylují do místní restaurace, objednané jídlo mizí, bylo dobré a chutné. Někteří ještě vystojí frontu na WC, procházejí branou a dávají ZOO nashledanou.
Autobus uhání přes historický Tábor k domovu. Výlet se vydařil a všichni jsou spokojeni.

"OU"

Na fotosnímku 4171 Josefa Fuky jsou chyšečtí výletníci před vstupem do ZOO Větrovy..
Na fotosnímku 4182 Josefa Fuky druhák Lukáš se zkamarádil s kozlem.
Na fotosnímku 4213 Josefa Fuky adoptivní pštros honí a kope zebry..
Na fotosnímku 4223 Josefa Fuky je zvědavá surikata.
Na fotosnímku 4239 Josefa Fuky je tygr usurijský.
Na fotosnímku 4241 Josefa Fuky děti při plnění jednoho z úkolů.
Na fotosnímku 4247 Josefa Fuky je bílý klokan,albín.
Na fotosnímku 4215 Josefa Fuky je král zvířat.


 

"OU"
Ods. Mgr. Fuka Josef,398 53 Chyšky113

 

fotogalerie byla smazána