Úspěch chyšecké Terezy Kroužkové v literární soutěži

19. 12. 2012
(system)
Chyšky - V rámci kampaně na podporu třídění odpadů v Jihočeském kraji vyhlásila autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a. s. a Jihočeský kraj výtvarně-literární soutěž „Pohádková knížka Třídilka".

Soutěž byla určena pro žáky základních škol, jejichž úkolem bylo napsat pohádku na téma třídění a recyklace odpadů a tuto pohádku následně doplnit vlastními obrázky. Text pohádky a obrázky k němu nemusela vytvářet jedna osoba. Kompletní tvorba pohádky mohla být i společným projektem celé školy. Nejlepších 14 pohádek bylo nejen odměněno zajímavými cenami, ale především z nich vznikla skutečná „Pohádková knížka Třídilka", která byla rozeslána všem mateřským školkám v Jihočeském kraji. Aby se pohádky dostaly co nejblíže mladým posluchačům, byla vytvořena i jejich vyprávěná podoba na CD, která byla zaslána školkám spolu s knížkou.

Každá škola mohla zaslat maximálně 6 textů pohádek a ke každé pohádce pak přiložit až 10 obrázků.

Aby se všechny pohádky do knížky vešly, nesměly být texty delší než 500 slov.

Aby byla soutěž spravedlivá a dobří malíři nebyli vázáni na textaře či naopak, byla soutěž rozdělena do dvou kategorií a to „text pohádky" a „ilustrace".

Do této soutěže se také zapojila chyšecká ZŠ a její žákyně sedmé třídy Tereza Kroužková v této literární soutěži uspěla s pohádkovým textem "Jak se zvířátkům podařilo uklidit les".

Jihočeský kraj a společnost EKO-KOM jí udělily diplom za třetí místo v literární části krajské soutěže "Pohádková knížka Třídilka".

Jmenovaná žákyně byla vyhodnocena v TOP 14 i v kategorii "ilustrace".

Její úspěch ocenilo i vedení chyšecké školy.

"OU"

Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113