V Chyškách proběhl Den naruby

27. 3. 2012
(system)

Chyšky - Pondělní ráno mělo v chyšecké škole zvláštní kouzlo. Předcházelo mu několikadenní myšlenkové "soustředění" deváťáků. V jejich mozcích se honily takové otázky jako : "Zvládnu to? ", "Budu dobrý, nebo se mi vysvějí? ", " Co mi řeknou děti, učitelé? ", " Jak mě budou hodnotit? "
O co vlastně šlo? Deváťáci si 26. března vyměnili role s učiteli. Přesněji, jenom s některými. První, druhou, třetí a i čtvrtou vyučovací hodinu se celkem jedenáct "začínajících" učitelů a učitelek rozprchlo do 1.-4. třídy I.stupně. Překvapené oči prvostupňových žáčků. To byl jejich první dojem. Postavili se za katedru a podle rozvrhu začali své první učitelské krůčky. Na někoho připadla matematika, někdo učil český jazyk, jiný měl angličtinu a Patrik například učil tělocvik
Ty nejlepší učitele si zvolily samotné děti z 1.-4. třídy I. stupně. Zajímavostí je ten fakt, že mezi čtyřmi nejlepšími byli tři chlapci a jedna dívka.
Den naruby se vydařil. Vlastně jen část. Potom se už opět učilo "normálně".
"OU"
Na fotosnímku 3054 Josefa Fuky jsou nejlepší začínající učitelé - zleva: Lukáš Burda, Dominika Trpková, Jakub Tkadlec, Václav Dvořák.
Na fotosnímku 3051 Josefa Fuky oceňuje ředitelka školy Jana Korandová "učitelku" Dominiku Trpkovou.
Na fotosnímku 3053 Josefa Fuky oceňuje ředitelka školy Jana Korandová "učitele" Jakuba Tkadlece.
Na fotosnímku 3052 Josefa Fuky jsou devíťáci, alias učitelé.
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána