V Chyškách proběhl Den Země - Ukliďme svět!

20. 4. 2012
Karolina Tvrdíková
ekoškola

Chyšky - V pátek 20.dubna 2012 se na ZŠ v Chyškách uskutečnil Den Země. Žáci a žákyně se se svými učitelkami a učiteli připojili k akci ČSOP "Ukliďme svět".
V obci Chyšky a v okolí příjezdových cest sbírali odpadky. Tak např. prvňáčkové sbírali odpad v okolí školy a v obci, druháci na trase směr Černý les - Nová Ves, páťáci uklízeli nepořádek na silniční trase Chyšky - Nová Ves - Hrachov - Voděrady, šesťáci měli trasu směrem na Střítež, sedmáci šli po trase Květuš-Nosetín, osmáci a deváťáci uklízeli po trase Záluží-Ratiboř.
Kromě těchto úklidových prací realizovali čtvrťáci projekt "Zelený ostrov" a třeťáci ověřovali "Metodiku pro Les ve škole".
Děti se zapojily i do plnění pracovních listů jednotlivých témat Ekoškoly, např. druháci měli "Odpady", páťáci "Dopravu", šesťáci "Šetrný spotřebitel", sedmáci měli téma "Voda", osmáci "Energie", deváťáci "Odpady". Nejstarší ročník školy zároveň pracoval na školní zahradě.
Bylo nádherné slunečné počasí a během tras bylo opravdu co uklízet. Při závěrečném hodnocení obdržely děti přírodní obrázek.
"OU"
Na fotosnímku 3455 Josefa Fuky jsou čtvrťáci se svým projektem "Zelený ostrov",
Na fotosnímku 3508 Josefa Fuky jsou páťáci, kteří za Novou Vsí měli již plný pytel odpadků.
Na fotosnímku 3509 Josefa Fuky jsou páťáci před Hrachovem.
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána