Bruslení na koupálku

19. 2. 2013
Josef Fuka
sport
Chyšky - V uplynulých dnech bylo Chyšecko doslova zasypáno bílou peřinou. Všude plno sněhu a tak si příznivci sněhových vloček užívali. Kromě lyžařských radovánek jsme mohli spatřit na zamrzlých rybnících Chyšecka i příznivce bruslení. Bruslení je činnost, během které dochází k pohybu po hladkém povrchu pomocí speciálních pomůcek zvaných brusle. Mezi nejznámější způsoby bruslení patří bruslení na ledu. Základním principem bruslení je přenášení váhy těla z jedné nohy na druhou, čímž se uvádí tělo do pohybu.

A právě tuto činnost si v úterý 19. února 2013, v hodinách tělesné výchovy, vyzkoušeli žáci a žákyně osmé a deváté třídy chyšecké školy se svým učitelem na tzv. "koupálku" v blízkosti fotbalového hřiště.

Sněhu bylo plno a i "koupálko" bylo zasněžené. Díky Jindrovi a jeho matce se však dalo na něm bruslit. K tomu stačila hrabla a sníh postupně mizel a objevoval se led. Ledová plocha byla připravena a tak se na ní objevili kluci "hokejisté" či dívky jako "krasobruslařky".

Během bruslení stálo silně sněžilo. Čtyři připravená hrabla však byla pořád v pohybu a bruslení nepolevovalo. Kluci vytvořili tři družstva, boty sloužily jako branky a v nich chytala děvčata. Uskutečnil se miniturnaj, ve kterém nebylo rozhodující kdo vyhrál.

Čas na koupálku rychle uběhl a zpáteční cesta do školní budovy byla plna bruslařských zážitků. Sníh nepolevoval a stále zahaloval chyšecku krajinu.

"OU"

Na fotografiích Josefa Fuky jsou osmáci a deváťaci chyšecké školy na zamrzlém "koupálku".

Ods. Mgr.Fuka Josef, 39853 Chyšky 113

fotogalerie byla smazána