Bývalý basketbalový reprezentant v chyšecké tělocvičně

25. 8. 2013
(system)

Chyšky, Růžená - Už podvanácté se v krásném prostředí jiho-středočeské Růžené, a poprvé v tělocvičně chyšecké školy, uskutečnilo v termínu 25.-30. srpna 2013 volejbalové soustředění jednotlivých družstev volejbalového oddílu STUDIA SPORT Praha jehož vedoucím a duchovním je Jiří Baumruk.

Při rozhovoru s Jiřím Baumrukem, na trénincích v chyšecké tělocvičně, jsme se dověděli, že byl aktivním basketbalistou první ligy 1972-1980 v pražské Spartě, dokonce v letech 1972-1978 reprezentoval naší republiku v basketbalu, ale také byl v letech 1986-2012 sportovním komentátorem ČT a Eurosportu, šéftrenérem sportovní redakce ČT v letech 1992-2000, předseda Rady ČT v období 2006-2011 a na MŠMT byl manažer školních sportovních projektů 2011-12.

Šéftrenérkou celého volejbalového projektu je Daniela Baumruková, manželka Jiřího Baumruka a bývalá výborná volejbalistka.

Ve STUDIU SPORT trénuje družstvo starších žákyň, které v letošním roce vyhrálo Pražský přebor a na MČR v Brně obsadilo třetí místo a získalo bronzové medaile.

Dcery této sportovní dvojice, sestry Veronika Dostálová a Tiziana Baumruková byly rovněž členky a kapitánky STUDIA SPORT a dnes hráčky pražského Olympu a české reprezentantky, měly i přes léto plno reprezentačních povinností.

Veronika objela s reprezentací žen doslova celý svět, za 25 dní, v rámci světové Grand Prix FIVB, odehrála turnaje v Dominikánské republice, Hongkongu a Japonsku, pak dva přípravné zápasy v Nizozemsku a vrcholem sezóny bude Mistrovství Evropy. Naše reprezentantky mají v německém Schwerinu těžkou skupinu se Srbskem, Polskem a Bulharskem. Tiziana se o „prázdninách" také nezastavila. Mezi řadou soustředění a turnajů v dresu reprezentace „Lvíčat", od 1. července už kadetek ročník narození 1998 a mladší, přišla pozvánka i do juniorek, ročník 1996 a mladší na turnaj do chorvatské Puly. Pak skok zpátky do kadetek a vítězství na Turnaji olympijských nadějí (porazily Polsko, Maďarsko a Slovensko) v maďarském Gyöngösi. Teď přichází i přestup, tedy cesta výš, do Olympu. Tak takhle může vypadat cesta ze Studia Sport až k volejbalovým vrcholům!!! V chyšecké tělocvičně se postupně vystřídala družstva starších žákyň, mladších žákyň, minivolejbalu a přípravka.

Trenérka družstva mladších žákyň Simona Macášková, která vede družstvo společně se svou dcerou Martinou Macáškovou, nám během tréninkové jednotky sdělila, že na soustředění mají jednotlivá družstva dvoufázové tréninky a ještě večerní trénink.

Družstvo minivolejbalistek vedou Petra Von Gorp, Vladimír Goby, Zuzana Olmrová a Petra Adamcová a přípravku má na starosti opět Daniela Baumruková. Všechna družstva jsou zapojena v Pražském přeboru. A jaký je jejich nejbližší program? V neděli 1.9.13 je čekala Velká cena Prahy na kurtech Meteoru v Libni.

Příznačné je i MOTTO volejbalového STUDIA SPORT Praha: "Je dobré vědět, že nebe nedá líným chléb a zbabělcům sílu".

"OU"

Na první fotografii (z archivu Baumruka ) je Jiří Baumruk na ZOH ve Vancouveru 2010, na 2.snímku je družstvo st. žákyň s trenérkou Danielou Baumrukovou v chyšecké tělocvičně, na 3.snímku jsou st. žákyně při tréninku, na 4.snímku jsou ml. žákyně, na 5.snímku družstvo přípravky se svými trenérkami Simonou a Martinou Macáškovou, na 6.-8.snímku jsou družstva při tréninku.

Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána