Chyšečtí florbalisté získali stříbro

17. 1. 2013
Josef Fuka
sport

Sezimovo Ústí - Ve čtvrtek 17. ledna 2013 se ve sportovní hale TJ Spartak MAS v Sezimově Ústí uskutečnilo krajské finále florbalové soutěže ORION CUPu v kategorii chlapců 8.-9. tříd ZŠ, které uspořádala Jihočeská KR AŠSK ČR spolu s DDM Tábor za účasti vítězných družstev z okresních finálových kol Jihočeského kraje.

 

Chyšecké stříbro v tisku

 

V krajkém finále startovalo celkem sedm týmů, když zástupce prachatického okresu se v důsledku sněhové kalamity do Sezimova Ústí nedostal. A tak jejich utkání ve skupině "B" byla kontumována. Okres Písek v tomto finále reprezentovali chlapci ze ZŠ Chyšky, kteří byli zařazeni do skupiny "A", kterou tvořily týmy ZŠ Zborovská Tábor, ZŠ Chyšky, ZŠ Mikuláše z Husi a ZŠ Strakonice. Skupinu "B" tvořily týmy ZŠ Kunžák (okr. Jindřichův Hradec), ZŠ Ševětín (okr. České Budějovice) a ZŠ Kaplice (okr. Český Krumlov).

Hrálo se 1x12 minut hrubého času s tím, že poslední dvě minuty se hrálo na čistý čas.

Chyšečtí žáci hráli v sestavě: Martin Krause, Miroslav Pešička - Radim Holík, Patrik Žiga, Vojtěch Petřík, Jiří Janda, David Mašek, Dominik Zeman, Rostislav Januš, Vít Strouhal a Vladimír Šimák.

A zde jsou jejich zápasy ve skupině "A":

ZŠ Chyšky - ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 2-1

Ve svém prvním utkání šli chyšečtí kluci krátce po zahájení do vedení brankou Vladimíra Šimáka po krásné akci Víta Strouhala. Netrvalo však dlouho a soupeř skákavou střelou od půlky hřiště srovnal skóre. Během dalších minut se hra chyšeckého týmu lepšila a o výsledku utkání rozhodl Vít Strouhal. Chyšky tak získaly první tři body do tabulky.

ZŠ Chyšky - ZŠ Zborovská Tábor 1-4
Své druhé utkání měli chyšečtí sehrát proti Strakonicím. Ty však v době utkání ještě někde cestovali ve sněhové kalamitě a tak se odehrálo utkání se ZŠ Zborovská - Chyšky.

Kluci z Čertovy hrbatiny měli opět výborný začátek a v utkání s favoritem turnaje šli do vedení brankou Víta Strouhala. Ještě v sedmé minutě byl stav příznivější pro Chyšky. Pak však po neproměněné šanci chyšeckých šel soupeř do brejku a vyrovnal. Od té doby začal mít Tábor více ze hry a zaslouženě vyhrál.

ZŠ Chyšky - ZŠ Strakonice 2-0

V posledním utkání skupiny "A" stačila chyšeckým chlapcům i remíza k postupu do finálové skupiny ze druhého místa. Strakonice musely zvítězit. Chyšečtí však nepřipustili soupeře k tomu, aby první skóroval. Do vedení šly opět jako první Chyšky brankou Víta Strouhala. Soupeř minutu před koncem odvolal brankáře a hrál v početní převaze. Ne však dlouho. Chyšecký Vladimír Šimák získal míč a zpečetil postup Chyšek druhým gólem do prázdné branky.

Jednotlivé zápasy skupiny "A":

ZŠ Zborovská Tábor - ZŠ Chyšky 4-1, - ZŠ Strakonice 6-0, - ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 1-0

ZŠ Chyšky - ZŠ Strakonice 2-0, - ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 2-1

ZŠ Strakonice - ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 3-1

Pořadí skupiny "A":

1. ZŠ Zborovská Tábor 3 3 0 0  11-1  9 b., 2. ZŠ Chyšky 3 2 0 1  5-5  6 b., 3. ZŠ Strakonice 3 1 0 2  3-9  3 b., 4. ZŠ Mikuláše z Husi Tábor

3 0 0 3  2-6  0 b.

Do finálové skupiny postoupila družstva ZŠ Zborovská Tábor a ZŠ Chyšky.

Do skupiny o 5.-7. místo družstva ZŠ Strakonice a ZŠ Mikuláše z Husi Tábor.

Vzájemné zápasy ze skupin se započítávaly do nové skupiny.

Jednotlivé zápasy skupiny "B":

ZŠ Kunžak - ZŠ Ševětín 0-0, - ZŠ Kaplice 4-2, - ZŠ Prachatice 2-0 kontumačně

ZŠ Ševětín - ZŠ Kaplice 2-0, - ZŠ Prachatice 2-0 kontumačně

ZŠ Kaplice - ZŠ Prachatice 2-0 kontumačně

Pořadí skupiny "B":

1. ZŠ Kunžak 3 2 1 0  6-2  7 b., 2. ZŠ Ševětín 3 2 1 0  4-0  7 b., 3. ZŠ Kaplice 3 1 0 2  4-6  3 b., 4. ZŠ Prachatice 3 0 0 3  0-6  0 b.

Do finálové skupiny postoupila družstva ZŠ Kunžak a ZŠ Ševětín.

Do skupiny o 5.-7. místo postoupilo družstvo ZŠ Kaplice.

Vzájemné zápasy ze skupiny se započítávaly do nové skupiny.

Finálová skupina o 1.-4. místo:

ZŠ Chyšky - ZŠ Kunžak 0-0

Do finálové skupiny šly Chyšky s porážkou 1-4 od ZŠ Zborovská Tábor a tak musely ve dvou zbývajících zápasech se soupeři z druhé skupiny bodovat, pokud chtěly medaili.

Podle předvedené hry bylo toto utkání tím nejhorším, které chlapci z Chyšek předvedli. Šance byly na obou stranách a Chyškám výborně zachytal Martin Krause. Remíza znamenala bod pro každé družstvo.

ZŠ Chyšky - ZŠ Ševětín 2-0

Před posledním utkáním finálové skupiny již byl znám vítěz (ZŠ Zborovská Tábor) a ZŠ Kunžak měla již zajištěny medaile. Ve svém druhém finálovém zápase musely Chyšky vyhrát, aby získaly stříbro, pokud by remizovaly či prohrály skončily by až čtvrté.

Chyšečtí kluci k tomuto utkání přistoupili s velkou zodpovědností a ve svém nejlepším předvedeném výkonu šli brankou Vladimíra Šimáka do vedení. Soupeř se snažil o vyrovnání, které by pro něj znamenalo zisk medaile. To jim však Chyšky nedovolily, naopak Vít Strouhal před koncem zápasu  vstřelil druhou branku, která znamenala stříbrné medaile, nádherný pohár, diplom a čokolády.

Jednotlivé zápasy ve finálové skupině:

ZŠ Zborovská Tábor - ZŠ Chyšky 4-1 (utkání ze skupiny "A"), - ZŠ Kunžak 2-2, - ZŠ Ševětín 1-0

ZŠ Chyšky - ZŠ Kunžak 0-0, - ZŠ Ševětín 2-0

ZŠ Kunžak - ZŠ Ševětín 0-0 (utkání ze skupiny "B")

Pořadí krajského finále ORION CUpu:

1. ZŠ Zborovská Tábor 3 2 1 0  7-3  7 b., 2. ZŠ Chyšky 3 1 1 1  3-4  4 b., 3. ZŠ Kunžak 3 0 3 0  2-2  3 b., 4. ZŠ Ševětín 3 0 1 2  0-3  1 b.

Do kvalifikace o postup na republikové finále se probojovali chlapci z Tábora a jejich soupeři budou vítězové z krajských kol Plzeňského a Středočeského kraje.

Jednotlivé zápasy o 5.-7. místo:

ZŠ Kaplice - ZŠ Strakonice 2-0, - ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 0-0

ZŠ Strakonice - ZŠ Mikuláše z Husi Tábor 3-1 (utkání ze skupiny "A")

Pořadí:

5. ZŠ Kaplice 2 1 1 0  2-0  4 b., 6. ZŠ Strakonice 2 1 0 1  3-3  3 b., 7. ZŠ Mikuláše z Husi Tábor  3 0 1 1  1-3  1 b.

"OU"

Na prvním fotosnímku je chyšecké družstvo s pohárem a medailemi za 2. místo, zleva sedí: Radim Holík, Dominik Zeman, kapitán Vít Strouhal, brankář Martin Krause, zleva stojí: Jiří Janda, Vojtěch Petřík, Vladimír Šimák, Patrik Žiga, Rostislav Januš, David Mašek, brankář Miroslav Pešička a uč. Tv Josef Fuka.

Na druhém fotosnímku Josefa Fuky předává ředitel DDM Tábor Josef Musil pohár za druhé místo kapitánu chyšeckých chlapců Vítu Strouhalovi.

Na třetím fotosnímku Josefa Fuky je záběr z utkání o medaile Chyšky (zelené dresy)-Ševětín(bílé dresy).

Na čtvrtém fotosnímku Josefa Fuky je záběr z utkání Chyšky(zelené)-Kunžak(černé).

Na pátém fotosnímku Josef Fuky je záběr z utkání Chyšky(zelené)-Strakonice(červené)-

Ods. Mgr. Fuka Josef, 39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána