Hodnocení mimořádných úspěchů chyšecké školy

19. 5. 2013
(system)

Chyšky - Pomalu končí školní rok 2012-2013 a jednotlivé školy hodnotí svou činnost, práci svých pedagogů a také dosažené úspěchy sých žáků a žákyň. Mezi takové školy patří i chyšecká, která leží v nejsevernějším cípu našeho okresu. Malá vesnická škola nepatří počtem dětí mezi giganty, ale práce pedagogického sboru školy nese své ovoce.
Chyšečtí školáci v tomto školním roce dosáhli mimořádných úspěchů ve vědomostních soutěžích, jako jsou např. didaktické olympiády a to na úrovní okresních tak i krajských kol.
Sérii mimořádných úspěchů chyšeckých dětí začala žákyně 9.tř. Michaela Koudelková, která pod vedením své učitelky dějepisu a zást. řed. školy Moniky Bardové, získala pro Chyšky druhou příčku a postup do krajského kola. V krajském kole pak z 36 zúčastněných soutěžících skončila na pěkném 14. místě.
Na biologické olympiády, a chemickou olympiádu, připravovala své děti učitelka Karolina Tvrdíková a umístění jejích svěřenců stojí opravdu zato. V okresním kole biologické olympiády, kat. C, získala první místo a postup do krajského kola žákyně 9.třídy Anna Průšová. Na krajské olympiádě pak skončila na osmém místě.
Na druhém místě v okresním kole biologické olympiády, kat. D, skončila a postup do krajského kola vybojovala žákyně 7.třídy Tereza Kroužková.
V okresním kole chemické olympiády skončila na třetím místě opět žákyně 9.třídy Anna Průšová a na čtvrtém místě její spolužákyně Michaela Koudelková.
V krajském kole literární soutěže "Pohádková knížka Třídílka" získala žákyně 7.třídy Tereza Kroužková, pod vedením své učitelky Hany Zemanové, třetí místo.
Okresního kola olympiády z českého jazyka se pak zúčastnila žákyně 9.třídy Anna Průšová.
Na zeměpisnou olympiádu připravovala děti učitelka Hana Vošahlíková a v kategorii 8.-9.tř. získal deváťák Miroslav Pešička pěkné třetí místo.
Na konverzační soutěže v anglickém jazyce připravovala děti učitelka Kristýna Koukalová. V okresním kole konverzační soutěže v angličtině získala v kategorii AI žákyně 7.třídy Tereza Kroužková čtvrté místo.
Pan učitel Josef Vachta připravoval děti na okresní kolo fyzikální olympiády a v kat. F obsadil žák osmé třídy David Mašek výborné druhé místo.
Každoročně si vozí prvenství, či přední umístění, chyšecké děti z okresního kola soutěže hlídek mladých zdravotníků. Bylo tomu tak i v letošním roce, kdy pod vedením učitelek Martiny Řehořové a Aleny Málkové vybojovala v kategorii žáků I.st. první hlídka první místo s postupem do krajského kola a dokonce druhé místo získala druhá chyšecká hlídka. Své mladší spolužáky napodobila i hlídka žáků II.stupně ZŠ, která rovněž skončila na prvním místě s postupem do krajského kola.
Pod vedením stejných vyučujících pak vybojovala hlídka st. dětí druhé místo na okresním kole soutěže Mladý záchranář-Dokáž, že umíš a dvě mladší hlídky obsadily čtvrtá místa.
Dvojnásobné vítězství si vezli chyšečtí školáci i z okresního kola dopravní soutěže, když pod vedením učitele Josefa Vachty, skončila na prvním místě s postupem do krajského kola, jak mladší tak i starší kategorie.
Žákyně 8.třídy Celestina Vaverková, Anna Pintová a Jana Křížková se pod vedením učitele Josefa Vachty zúčastnili okresního kola pěvecké soutěže "Jihočeský zvonek" a v kateg. IV.-TRIO získaly stříbrné pásmo s postupem do krajského kola. Stejné pásmo pak vybojovala chyšecká děvčata i v krajském kole.
Důležitou roli v životě chyšecké školy hraje i tělesná výchova a tak pod vedením učitele Josefa Fuky dosáhli chyšečtí mimořádných úspěchů i na sportovních kolbištích.
V okresním kole ZŠ v přespolním běhu obsadila žákyně 7.tř. Monika Chocholová první místo.
Stejného umístění s postupem na krajské kolo dosáhli kluci 8.-9.tř. v okresním kole ORION CUP ve florbalu a v něm získali skvělé druhé místo v Jihočeském kraji.
Druhá místa v okresním kole stejné florbalové soutěže získala i družstva dívek 6.-7.tř. a také žákyně 8.-9.tř., chlapci I.st. skončili na pátém místě a kluci 6.-7.tř. byli pouze šestí.
V okresním kole ZŠ v basketbalu dívek 6.-7.tř. AND 1 CUP vybojovala děvčata třetí místo a chlapci ve stejné soutěži byli čtvrtí.
Jak je patrno z uvedených umístění, i na malé vesnické škole, jakou je chyšecká, vyrůstají schopní a nadaní žáci a žákyně.
Na prvním fotosnímku Josefa Fuky je žákyně 9.tř. Anna Průšová, první z biologické a třetí z chemické olympiády.
Na druhém fotosnímku je žák 9.tř. Miroslav Pešička, třetí ze zeměpisné olympiády.
Na třetím fotosnímku je žákyně 9.tř. Michaela Koudelková, druhá z dějepisné a čtvrtá z chemické olympiády.
Na čtvrtém fotosnímku Josefa Fuky je družstvo florbalistů žáků 8.-9.tř., první v okresním a druzí v krajském kole.
"OU"
Ods. Mgr.Fuka Josef, 39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána