Jarní receptář v ZŠ Chyšky měl velký ohlas

14. 3. 2013
(system)
Chyšky,ZŠ - Čtvrteční podvečer 14. bžezna 2013 nebyl, vzhledem k počasí, příliš optimistický. Teploty na Čertově hrbatině se pohybovaly v mínusových číslech, na mnoha místech byl sníh a občas se začalo objevovat sluníčko.
K chyšecké škole se začínají sjíždět různé značky automobilů, trousí se lidé, samozřejmě po svých. Dveře školní budovy se ani nezavírají. Že by se v místní škole opět něco konalo?
Při vstupu jsou návštěvníci vítáni žákyněmi. Jejich kasička s dobrovolným vstupným se plní a stejně tak školní vestibul.
Úderem šestnácté hodiny vítá Jana Korandová, ředitelka školy, všechny přítomné hosty, rodiče či návštěvníky.
Byl zahájen tzv. "Jarní receptář", který připravila místní ZŠ. Sluneční paprsky se do svátečně vyzdobených místností školy přece jen "prodraly" a hned to bylo znát na náladě. Kam se člověk podíval, všude si mohl připomenout příchod Jara a nastávající Velikonoční svátky.
Slova ředitelky vystřídalo velmi pečlivě připravené pěvecké pásmo dětí. Mělo mezi přítomnými velký ohlas. Není se co divit, vždyť ho připravovaly zkušené vyúčující chyšecké školy Lenka Pešičková a Květa Průšová.
V Jarním receptáři jsme mohli spatřit mnoho zajímavého. Ukázkové ruční práce dětí jednotlivých tříd místní školy, školní družiny, ale i pravých "profíků".
Tak např. šesťák Ondra prodal celý koš krásných perníčků.
Své výrobky zde měli i prvňáčci. S třídní učitelkou, Alenou Málkovou, před očima zvědavých hostů či rodičů, vytvářeli nádherné velikonoční dárečky. Ty šly doslova na odbyt. Podobně tomu bylo i v dalších třídách.
Úchvatný byl také "zvířecí koutek" školní družiny, který s dětmi připravila vychovatelka Ivana Peciválová.
Osmák Jindra a šesťák Vojta vyráběli na počkání velikonoční pomlázky a tak kolem nich postávali zvědavci.
Na této akci jsme však mohli obdivovat i práci a skvělé výrobky pravých "profíků".
Všichni přítomní obdivovali další množství velikonočních výrobků, které připomínaly příchod Jara i Velikonoc. Byly to velikonoční květníky, zápichy, vajíčka, pomlázky, skleničky, košíčky, zvířátka, svícny, výrobky z drátu, medové perníčky či množství jarních květin.
Jarní receptář se vydařil, ohlasy přítomných byly příznivé a všichni se již těšíli na příští.
Fotosnímky Josefa Fuky ukazují atmosféru receptáře.

Ods. Mgr.Fuka Josef, 39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána