OF ZŠ a SŠ v přespolním běhu

25. 9. 2013
Josef Fuka
sport

Ve středu 25.9.2013 od 9.45 hod. v Písku-Hradišti se uskutečnilo Okresní finále ZŠ a SŠ v přespolním běhu pro rok 2013. Tuto soutěž pro žactvo a studenty uspořádalo oddělení sportu DDM Písek spolu s OR AŠSK Písek. Přespolní běh se uskutečnil pro tyto věkové kategorie : ml. žactvo ZŠ, prima a sekunda osmiletých gymnázií, st. žactvo ZŠ, tercie a kvarta osmiletých gymnázií, prima a sekunda šestiletých gymnázií, 1.-4.roč. SŠ a SOU (1993-1989), kvinta až oktáva osmiletých gymnázií, tercie až sexta šestiletých gymnázií. V každé věkové kategorii startovalo maximálně šestičlenné družstvo.
V kategorii ml. žactva běželi chlapci 2 km a dívky 1,5 km, v kategorii st. žactva běželi chlapci 3 km a dívky 1,5 km a v kategorii SŠ a SOU běželi chlapci 5km a dívky 3 km.
Soutěžilo se podle pravidel atletiky a na startu bylo celkem 152 startujících v jednotlivých kategoriích ze ZŠ Edvarda Beneše Písek, ZŠ Jana Husa Písek, ZŠ Tylova Písek, ZŠ T.G.M. Písek, ZŠ Protivín, ZŠ Bernartice, ZŠ Chyšky a ze SŠ se na startu objevili soutěžící Střední zdravotnické školy Písek, Obchodní akademie Písek a Gymnázia Písek..
Do soutěže družstev se započítávaly výsledky čtyř nejlépe umístěných závodníků. Ty se sčítaly. Družstvo s nejnižším počtem umístění se stalo vítězem v kategorii.
Do krajského kola, které se uskuteční 9. října 2013 v Jindřichově Hradci, postupují závodníci družstva na prvních místech v kategoriích ml., st. žactva ZŠ a SŠ a SOU.
Pro nejlepší byly připraveny diplomy a věcné ceny.
Na startu se z milevské části okresu objevili pouze žáci a žákyně ze ZŠ Bernartice a Chyšky, ostatní soutěžící byli z písecké části našeho okresu.
Za teplého počasí v družstvech starší žáci Chyšek skončili na 6.místě, když běželi ve složení: Josef Jakeš (4.místo), Vojtěch Petřík (21.), Jindřich Mareš (28.), Miroslav Doubek (35.), Daniel Zítek (27.) a Jan Mašek (39.).
Pořadí družstev st. žáků (41 startujících):
1. ZŠ dr. Edvarda Beneše Písek, 2. ZŠ Jana Husa Písek, 3. ZŠ T.G.M. Písek, 4. ZŠ Tylova Písek, 5. ZŠ Bernartice, 6. ZŠ Chyšky, 7. ZŠ Protivín
Pořadí družstev ml. žáků (41 startujících): 1. ZŠ T.G.M Písek, 2. ZŠ Husova Písek, 3. ZŠ Protivín, 4. ZŠ dr. Edvarda Beneše Písek, 5. ZŠ Bernartice, 6. ZŠ Tylova Písek, 7. ZŠ Protivín
V kategorii mladších žáků ze ZŠ Chyšky běžel pouze Adam Fridrich, který se umístil na 22. místě.
Pořadí družstev st. žákyň bylo následujcí (25 startujících):
1. ZŠ Jana Husa Písek, 2. ZŠ dr. Edvarda Beneše Písek, 3. ZŠ Protivín a 4. ZŠ Tylova Písek
Naše dívky se na startu neobjevily.
Pořadí družstev ml. žákyň (34 startujících): 1. ZŠ dr. Edvarda Beneše Písek, 2. ZŠ Protivín "A", 3. ZŠ Husova Písek, 4. ZŠ Tylova Písek, 5. ZŠ Protivín "B", 6. ZŠ Chyšky
V kategorii mladších žákyň družstvo ZŠ Chyšky bylo šesté v tomto složení: Monika Chocholová (24.), Anna Bočanová (31.), Andrea Adamcová (32.) a Hana Doubková (33.).
Pořadí družstev dorostenců, chlapců SŠ (6 startujících):
1. Gymnázium Písek
Pořadí družstev dorostenek, dívky SŠ (6startujících) :
1. Střední zdravotnická škola Písek
Snímky Josefa Fuky zachycují chyšecké závodníky v OF ZŠ v přespolním běhu v Písku.


"OU"
Ods. Mgr.Fuka Josef, 39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána