Okresní finále Orion Cupu ZŠ ve florbale mladších dívek vyhrály Čimelice

3. 10. 2013
Josef Fuka
sport
Písek - Ve čtvrtek 3.října 2013 se v písecké obloukové hale uskutečnilo Okresní finále Orion Cupa ZŠ ve florbale v kategorii mladších dívek ZŠ pro rok 2013, které uspořádala OR AŠSK Písek spolu s DDM Písek.Startovala celkem čtyři družstva ZŠ Čimelice, ZŠ Tylova Písek, ZŠ Husova Písek, pouze jediné z milevského regionu. Tím družstev byla děvčata z chyšecké školy, která obhájila loňské druhé místo. Loňské vítězství obhájila děvčata ze ZŠ Čimelice.Družstva hrála systémem "každý s každým" jedenkrát deset minut a o prvenství rozhodoval větší počet bodů.A jaký byl průběh v jednotlivých zápasech okresního finále?ZŠ Tylova Písek - ZŠ Jana Husa Písek 2:0Tylovka zaslouženě vyhrála brankami v závěru utkání.ZŠ Čimelice - ZŠ Chyšky 1:0Utkání bylo předčasným finálem, když chyšecká děvčata měla více ze hry, ale šance nevyužila. O vítězství čimelických děvčat tak rozhodla brejková akce a střela, kterou chyšecká gólmanka zbytečně pustila.ZŠ Čimelice - ZŠ Jana Husa Písek 1:0Čimelická děvčata opět vyhrála jedinou vstřelenou brankou.ZŠ Chyšky - ZŠ Tylova Písek 1:0V utkání měla chyšecká děvčata mírnou převahu a o jejich vítězství rozhodla Monika Chocholová.ZŠ Chyšky - ZŠ Jana Husa Písek 2:1V posledním svém utkání měly dívky z Chyšek mírnou převahu, ale nedovedly se prosadit střelecky. Střeleckou smůlu protrhla až Anna Bočanová a dvěma góly rozhodla o druhém místě svého družstva.

ZŠ Čimelice - ZŠ Tylova Písek 2:0

V posledním utkání mohla Tylovka ještě zamotat situaci ohledně prvního místa, ale čimelická děvčata byla lepší a vyhrála.

Do krajského kola tak postoupily čimelické dívky.

Pořadí okresního finále:

1. ZŠ Čimelice 3 3 0 0  4:0  9 bodů, 2. ZŠ Chyšky 3 2 0 1  3:2  6 bodů,  3. ZŠ Tylova Písek 3 1 0 2  2:3  3 body, 4. ZŠ Jana Husa Písek 3 0 0 3 1:5 0 bodů

Na prvním fotosnímku Josefa Fuky jsou dívky z Chyšek, zleva stojí: Kateřina Bolková, Monika Chocholová, Kateřina Chocholová, Anna Bočanová,

Kateřina Štvánová, Eliška Zuzáková, Zuzana Kořánková, vpředu brankářka Hana Doubková.

Na druhém fotosnímku Josefa Fuky je vítězné družstvo ZŠ Čimelice.

Na třetím fotosnímku Josefa Fuky předává ředitelka turnaje Jiřina Králíková diplom za druhé místo chyšecké kapitánce Monice Chocholové.

"OU"

Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána