Školy v rámci mimořádné celosvětové akce vysazují stromy!

20. 9. 2013
(system)
ostatní projekty

ZŠ Chyšky uspořádala 20. září 2013 zvláštní den, kdy spolu s dalšími školami po celém světě zasadila stromy. Škola se tak zapojila do kampaně Zasaď strom pro mír( Plant a Tree for Peace). Výsadba připadla na sobotu 21.září, který OSN vyhlásila Mezinárodním dnem míru. První strom byl zasazen v poledne v Oceánii. Poté tak, jak bude slunce postupovat po své dráze, byly nové stromy postupně zasazeny v Asii, Evropě a Africe. Nakonec tento řetěz stromů zamířil na oba americké kontinenty. A to všechno během jediného dne.

Tato událost se vloni stala úspěchem roku. Během jediného dne zasadilo na 5 tisíc škol ve 132 zemích celkem 600 tisíc stromů.

Sázení stromů je pro nás důležité. Především nám připomíná význam přírody a ochrany životního prostředí. Pro tuto událost jsme zvolili Světový den míru, protože symbolizuje mír a kontinuitu života. Symbolickým sázením stromů přispíváme k tomu, aby OSN dosáhla rozvojových cílů pro toto tisíciletí.

Kampaň „Zasaď strom pro mír“ organizuje LEAF – Learning about Forests (učení se o lese) a ENO – Environment Online, globální virtuální škola pomáhající zvyšovat povědomí o životním prostředí a udržitelném rozvoji.

Žáci ZŠ Chyšky se k akci připojili výsadbou dvou jabloní na školní zahradu.

M. Řehořová

 

fotogalerie byla smazána