Ve škole na Čertově hrbatině proběhla soutěž o nejhezčí karnevalovou masku

8. 2. 2013
(system)

Chyšky - Čas karnevalů. Tento fakt se projevil i v myšlení chyšeckých dětí. V pátek 8. února 2013 se uskutečnila ve škole soutěž o nejhezčí karnevalouvou masku vyrobenou z odpadového materiálu. Každá třída zhotovila svou společnou masku, proběhlo defilé masek a pak se vyhodnotila ta nejhezčí.
Nápad dětí, který vznikl před dvěma roky na schůzce Školního parlamentu, byl vedením školy opět podpořen a tak se celá škola těšila na pátek 8. února.
Tento den byl stanoven pro samotnou soutěž. Prostor určený pro soutěž se zaplnil jednotlivými třídami a samotná ředitelka školy, Jana Korandová, ji zahájila.
A bylo se opravdu na co dívat, třeba takové hodiny v podání prvňáčka Pavla Smrta a druháčka Ondřeje Bendy. Ve třetí třídě byly vidět Nockia v podání dvojčat Lukáše a Terezky Kváčových. Čtvrtou třídu navštívily Roby (Vlasta Jindrová) a Rob (Veronika Vošahlíková)
Páťáky přišel navštívit "blanický" rytíř Adam z Fridrichova, kterého uvedl jeho "mluvčí" Vítek z Vlksic, těmito slovy: "Na vědomí se dává, že nás při této příležitosti přišel navštívit blanický rytíř Adam z Fidrichova. Probudil se v hoře Blaník v této dnešní době a přišel vás pochválit, že jste získali titul Ekoškola. On totiž rád zachovává přírodu bez znečištění."
Do šesté třídy zavítal Ekoman ( Ondřej Pinta ), v sedmé třídě zase TNT (Daniel Zítek) a v osmičce Eko a Eko ( Kristýna Tkadlecová a Lucie Dvořáková ).
V devítce se prezentovala překrásná havajská tanečnice, v které každé poznal Sabinu Mikotovou.
Potlesk dětí, i samotných pedagogických a provozních zaměstnanců, byl největší odměnou.
Po skončení defilé, a představení jednotlivých masek, se členové Školního parlamentu, spolu s ředitelkou školy, odebrali k poradě a pak ředitelka vyhlásila nejhezčí karnevalovou masku.
Diplom za nejhezčí masku převzali šesťáci.
Dochází ještě k hromadnému focení, vždyť dokumentace je i vzpomínkou.

"OU"
Na 1.fotosnímku Josefa Fuky je vítězná nejhezčí karnevalová maska s názvem Ekoman, zleva šesťáci Jiří Pešička a Ondřej Pinta.
Na 2.fotosnímku Josefa Fuky je vítězná šestá třída pod Ekovlajkou.
Na 3.fotosnímku Josefa Fuky jsou zleva páťáci Vít Kolář a Adam Fridrich alias mluvčí a blanický rytíř Adam z Fridrichova.
Na 4.fotosnímku Josefa Fuky je devíťačka Sabina Mikotová alias havajská tanečnice.
Na 5.fotosnímku Josefa Fuky je sedmák Daniel Zítek alias TNT.
Na 6.fotosnímku Josefa Fuky jsou čtvrťačky, zleva Vlasta Jindrová ( Roby) a Veronika Vošahlíková ( Rob ).
Na 7.fotosnímku Josefa Fuky jsou dvojčata ze třetí třídy Lukáš Kváča a Tereza Kváčová jako Nockia.
Na 8.fotosnímku jsou hodiny, zleva: prvňák Pavel Smrt a druhák Ondřej Benda.


Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána