Úspěch chyšecké Terezy Kroužkové

25. 5. 2013
(system)
Osek u Milevska - Zlatá srnčí trofej, nejstarší dětská soutěž s přírodovědnou tematikou v ČR, je dodnes vrcholnou mysliveckou soutěží pro mládež, kterou vyhlašuje Odborné oddělení ČMMJ pro členy kroužků Mladých přátel myslivosti a ochrany přírody, pro členy ostatních přírodovědných kroužků (při ZŠ, DDM apod.) a pro jednotlivce, kteří mají zájem o myslivost, přírodu a její ochranu.

Je to soutěž otevřená všem a je rozdělena do dvou věkových kategorií: 1. kategorie "A" pro žáky/ně 3. - 5. tříd ZŠ včetně, 2. kategorie "B" pro žáky/ně 6. - 9. tříd ZŠ včetně. Okresní kolo Zlaté srnčí trofeje uspořádal v sobotu 25. května Okresní myslivecký spolek Písek ve spolupráci s Mysliveckým sdružením Hůrka Osek u Milevska. Soutěže se zúčastnilo celkem 29 dětí ve dvou kategoriích. Kategorie A, první až pátá třída základní školy a kategorie B šestá až devátá. Všichni účastníci a soutěžící se shromáždili na návsi v Oseku u Milevska a zde trubači OMS Písek zahájili celou akci. Všechny přítomné uvítali starosta obce Osek u Milevska. Dále Pavel Procházka, předseda mysliveckého sdružení Hůrka Osek, Josef Kloboučník, místopředseda a jednatel Okresního mysliveckého spolku ČMMJ v Písku. S programem a organizací soutěže všechny seznámil Jan Čunát z kulturní komise OMS ČMMJ. V první částí soutěže řešili soutěžící písemný test znalostí z oblasti myslivosti a ochrany přírody, zoologie lesní zvěře a zdravovědy. První část poznávací stezky proběhla v budově obecního úřadu a pak se všichni vydali na poznávací stezku, kde určovali rostliny, stromy, lesní zvěř, plemena psů, lovecké zbraně a trofeje. Posledním úkolem byla střelba ze vzduchovky na terč na 10 metrů. Pro účastníky soutěže bylo připraveno občerstvení, koláče, opékání vuřtů i grilování klobás. Čekání na vyhodnocení výsledků vyplnila přednáška Zdeňka Komárka z Oseka z Klubu sokolníků ČMMJ v Písku, který předvedl dětem tři dravce - raroha, jestřába a káně lesní. V kategorii A (3.-5. třída) a v kategorii B (6.-9. třída). dostali vítězové pohár,diplomy a medaile, za 1.místo byl navíc i batoh, flash disk, za 2.místo spací pytel a flash disk, za 3. místo batoh, flash disk. Ostatní účastníci obdrželi diplomy a tašku se školními potřebami a sladkostmi, ceny věnoval Okresní myslivecký spolek Písek.

V kategorii "A" zvítězil Vojtěch Pešička z Klučenic, 2. místo obsadil Vojtěch Soulek z Jickovic-Varty a 3. místo Adam Sova ze Svatonic. ,16.-17.místo Adam Fridrich ze ZŠ Chyšky

V kategorii "B" zvítězila Tereza Kroužková ze ZŠ Chyšky, 2. místo obsadil Zdeněk Otta z Hrazánek a 3. místo Petr Pšeničný z Mirotic.

Na fotosnímku Josefa Fuky je úspěšná chyšecká žákyně 7.tř. Tereza Kroužková.

"OU"

Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113