V chyšecké škole se uskutečnil Den naruby

21. 3. 2013
(system)

Chyšky - Čtvrteční ráno mělo v chyšecké škole prazvláštní kouzlo. Tomu předcházelo několikadenní myšlenkové "soustředění" deváťáků. V jejich mozcích se honily takové otázky jako: "Zvládnu to?", "Budu dobrý, nebo se mi vysvějí?", "Co mi řeknou děti, učitelé?", "Jak mě budou hodnotit?"
O co vlastně šlo? Deváťáci si 21. března 2013 vyměnili role s učiteli. Přesněji, jenom s některými. První, druhou a třetí vyučovací hodinu se celkem deset "začínajících" učitelů a učitelek rozprchlo do 1.-4. třídy I.stupně. Překvapené oči prvostupňových žáčků. To byl jejich první dojem. Postavili se za katedru, či do tělocvičny, a podle rozvrhu začali své první učitelské krůčky. Na někoho připadla matematika, někdo učil český jazyk, jiný měl angličtinu a Radim například učil tělocvik. Pomáhaly mu Sabina a Anička.
Ty nejlepší učitele si zvolily samotné děti z 1.-4. třídy I. stupně. Zajímavostí je ten fakt, že mezi čtyřmi nejlepšími byly tři dívky a jeden chlapec. V loňském "Dnu naruby" tomu bylo právě naopak. Den naruby se vydařil. Vlastně jen část. Potom se už opět učilo "normálně".
"OU"
Na fotosnímku Josefa Fuky jsou nejlepší začínající učitelé - zleva: Anežka Řehořová, Sabina Mikotová, Michaela Koudelková a Vít Strouhal.
Na fotosnímku Josefa Fuky oceňuje ředitelka školy Jana Korandová "učitelku" Sabinu Mikotovou.
Na fotosnímku Josefa Fuky oceňuje ředitelka školy Jana Korandová "učitele" Víta Strouhala .
Na fotosnímku Josefa Fuky jsou prvňáci a druháci při rozcvičce, kterou vedly Sabina s Aničkou.
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána