Chyšečtí kluci na krajském futsale

29. 1. 2014
Josef Fuka
sport

Týn nad Vltavou - Ve středu 29. ledna 2014 se v Týně nad Vltavou uskutečnilo krajské kolo Školní futsalové ligy, které v Městské hale v Týně n. Vlt. uspořádala ZŠ Hlinecká Týn n. Vlt.

Soutěže se zúčastnily tyto školy: ZŠ Jana Husa Písek, ZŠ Zborovská Tábor, ZŠ Chrášťany, ZŠ Týn n. Vlt. a také ZŠ Chyšky.

Hrálo se podle propozic Školní futsalové ligy v kategorii 8.-9.tř. a pravidel futsalu. Jednotlivá družstva hrála systémem "každý s každým" a to 2x12 min. drubého času.
Krajské kolo vyhráli kluci z Tábora, když v průběhu turnaje porazili všechny své soupeře. Druhé místo měli nadosah písečtí, když v posledním utkání s domácím Týnem n.Vlt. jim stačila i remíza. Domácí však vstřelili dvě branky a tak písecká Husovka skončila třetí.

Chyšečtí kluci odehráli celý turnaj pouze v sedmi hráčích ( Filip Procházka - Vojtěch Petřík, Dominik Zeman, Vojtěch Štván, Miroslav Doubek, Jan Mašek a Tomáš Vostřák ) a ve svém posledním utkání o 4.-5.místo prohráli s Chrášťanami až v dramatické koncovce 5:6.

 

A zde jsou jednotlivá utkání:

ZŠ Chyšky - ZŠ Hlinecká Týn n. Vlt. 1-3 (1-1)
Vyrovnané utkání prakticky rozhodla vlastní branka chyšeckých po rohovém kopu soupeře a vzápětí střela mezi nohy brankáře.
Branku chyšeckých vstřelil Vojtěch Petřík.

ZŠ Zborovská Tábor - ZŠ Chrášťany 13-0
Favorit soutěže měl jasnou převahu, kterou vyjádřil vysokým vítězstvím.

ZŠ Chyšky - ZŠ Husova Písek 1-7 (0-5)
Kluci z Čertovy hrbatiny "totálně" zaspali začátek utkání a během minuty inkasovali dva góly a do poločasu lepší Písek dal ještě tři. Po přestávce se hra vyrovnala a Chyšky snížily Vojtěchem Petříkem na 1-5, soupeř však opět odpověděl dvěma góly.

ZŠ Zborovská Tábor - ZŠ Hlinecká Týn n. Vlt. 7-0
Táborští i ve svém druhém utkání potvrdili své kvality a domácí tým porazili jasným výsledkem.

ZŠ Husova Písek - ZŠ Chrášťany 4-1
Písečtí byli v tomto utkání lepším týmem a zaslouženě vyhráli.

ZŠ Chyšky - ZŠ Zborovská Tábor 1-12 (1-3)
Začátek utkání byl překvapující, když chyšečtí proti superfavoritovi vstřelili Vojtěchem Petříkem vedoucí gól a své vedení drželi obětavým výkonem a výborným brankářem dlouhých pět minut. V konci poločasu se však táborští přece jen prosadili a ve druhém poločase sedm statečných chyšeckých neodolalo lepšímu týmu.

ZŠ Hlinecká Týn n. Vlt. - ZŠ Chrášťany 3-1
Ve vyrovnaném utkání domácí vedli 2-0, soupeř snížil a z penalty mohl vyrovnat. Domácí brankář však penaltu chytil a ve druhém poločase přidali domácí i rozhodující třetí gól.

ZŠ Zborovská Tábor - ZŠ Husova Písek 1-0
V předpokládaném utkání o první místo byli táborští lepším týmem, ale střelecky se nedokázali prosadit. O jejich vítězství v turnaji tak rozhodla jediná branka.

ZŠ Chyšky - ZŠ Chrášťany 5-6 (1-4)
Chyšečtí zaspali úvod utkání, prohrávali o tři branky. Ve druhém poločase se však chytil nejlepší chyšecký hráč Vojtěch Petřík a třemi góly srovnal na 4-4, pak ještě Jan Mašek vyrovnával na 5-5. O výsledku nakonec rozhodla branka vstřelená po jasném faulu na chyšeckého obránce.
Čtyři branky Chyšek dal Vojtěch Petřík a jednu Jan Mašek.

ZŠ Hlinecká Týn n. Vlt. - ZŠ Husova Písek 2-0
Ve vyrovnaném utkání více chtěli vyhrát domácí a o svém zaslouženém vítězství rozhodli dvěma góly. Písek tak přišel o druhé místo.

 

Závěrečná tabulka krajského finále:

1. ZŠ Zborovská Tábor 4 4 0 0 33-1 8 b., 2. ZŠ Hlinecká Týn n. Vlt. 4 3 0 1 6-9 6 b., 3. ZŠ Husova Písek 4 2 0 2 11-5 4 b., 4. ZŠ Chrášťany
4 1 0 3 8-25 2 b., 5. ZŠ Chyšky 4 0 0 4 8-28 0 b.

 

"OU"
Na 1. fotosnímku Josefa Fuky je chyšecký tým, zleva stojí:Jan Mašek, písecká děvčata, nejlepší chyšecký střelec Vojtěch Petřík, Dominik Zeman, brankář Filip Procházka, Miroslav Doubek, Vojtěch Štván a Tomáš Vostřák.
Na 2.fotosnímku Josefa Fuky je chyšecký hráč Vojtěch Petřík v utkání s Táborem, který byl jediným střelcem, který dal Táboru gól.
3. snímek je z utkání s Chrášťanami.
4.snímek je z utkání s Týnem n. Vlt.
5.snímek je z utkání s Pískem.
6.snímek je z utkání s Táborem.
7.snímek, Vojtěch Petřík a jeho písecké fanynky

 

fotogalerie byla smazána